Gartnerhallen øker epleproduksjonen i hele landet

Gartnerhallen øker epleproduksjonen i hele landet

Nå er den norske eplesesongen i gang, og det fruktmiljøet i Norge kan melde om en gladnyhet: Norske eplebønder vil øke produksjonen, og samtidig tilby norske epler større deler av året.

I dag blir bare 10 prosent av alle epler som blir spist i Norge produsert i landet vårt. Hele 90 prosent av eplene blir importert. Dette selv om nordmenn elsker norske epler og vil ha mye mer av frukten i butikk. Også de viktigste markedsaktørene i Norge signaliserer et sterkt ønske om mer norskproduserte epler.

Gartnerhallens eple-ambisjoner er å øke produksjonen i alle de viktige fruktdistriktene i landet, noe som vil si økt epleproduksjon i både Hardanger, Sogn, Lier, Svelvik, Nordfjord og Telemark.

Knut Amund Surlien, sentral kulturansvarlig for epler og pærer i Gartnerhallen, forteller at det drives et langsiktig og målrettet arbeid for å øke norsk produksjon, og at målet er å kunne dekke godt opp for etterspørselen i hovedsesongen, og også kunne levere epler i større deler av året.

Les også: Vil doble norsk fruktproduksjon

Hør Knut Amund Surlien på NRK P1: Øker epleproduksjonen i hele landet

Hør også på NRK P1: Auka søtepleproduksjon