GH Vest

Det oransje området er det geografiske området til GH Vest.
Det oransje området er det geografiske området til GH Vest.

Gartnerhallen Region Vest består av 413 medlemmer fra Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, som produserer både potet, grønnsaker, frukt og bær. Med sine 396 medlemmer er GH Vest den regionen i Gartnerhallen med absolutt flest medlemmer. 

Frukt og bær i vest

Geografien på Vestlandet er preget av fjell og fjord. Og innimellom disse finner man av og til noen små dyrkbare områder. Dette gjør at mange av produsentene i GH Vest har små gårder og frukthager med relativt liten produksjon. GH Vest er en variert region, men som helhet er de viktigste kulturene i GH Vest bringebær, epler, gulrot, potet, moreller og plommer.

GH Vest er nok likevel mest kjent for produksjon av frukt og bær, og frukt og bær som produseres på Vestlandet er kjent i hele Norge. Fra solfylte bakker og med jordsmonn som er tilpasset frukt- og bærdyrking kan vestlendingene levere frukt og bær med en unik kvalitet.

Epler og plommer fra Hardanger, moreller fra Lærdal, jordbær fra Valldal og bringebær fra Sogn er alle produkter som setter GH Vest på kartet. Regionen er også kjent for å ha vært svært tidlig ute (ja kanskje den første) til å dyrke både potet og eple her til lands. I dag er regionen den største i Norge på bringebær til konsum. I tillegg er regionen den største på jordbær og bringebær til konserves (industri).

Grøntproduksjon i GH Vest:
Bringebær
Epler
Moreller
Gulrot
Plommer
Potet
Jordbær
Agurk
Kålrot
Veksthussalat
Økologisk

Kontaktinformasjon for GH Vest

Ivar SlindeRegionleder Ivar A. Slinde
Indre Slinde, 6859 SLINDE
Telefon: 57 67 93 30
Mobiltelefon:481 55 401
E-post: Ivara.s@online.no

 

GH Nord | GH Trøndelag | GH Mjøsen | GH Vest | GH Viken | GH Sør | GH Rogaland | GH Industri |