Gartnerhallen satser på økologisk

spire

 

Økologisk matproduksjon er matproduksjon som samsvarer med naturlige prosesser og kretsløpstankegang. Å produsere økologisk foregår på naturens egne premisser. Gartnerhallen har som mål å øke produksjonen av økologisk frukt og grønt, og ønsker å dekke etterspørselen etter norske økologiske grøntprodukter.

Forbruket av økologisk frukt og grønt er stigende. I følge Hanne Linnert, informasjonssjef i BAMA, har det vært en økning på hele 30 prosent i salget av økologiske grønnsaker i år. Gartnerhallen jobber  iherdig for å øke vår økologiske produksjon slik at vi kan tilby norsk økologisk frukt og grønt i Norge. 

Økologisk grøntproduksjon i Gartnerhallen

Økologisk gulrot er i dag den største produktgruppen innen økologisk produksjon i Gartnerhallen, mens potet og ulike typer salater følger på. Gartnerhallen har en bred produksjon av mange ulike økologiske grøntprodukter, og vi øker stadig produksjonen.

Her følger en liste over alle de økologiske produktene Gartnerhallens produsenter dyrker:

  • Agurk
  • Asparges
  • Blomkål
  • Brokkoli
  • Cherrytomat
  • Crispisalat
  • Epler
  • Gulrot
  • Hjertesalat
  • Hodekål
  • Isbergsalat
  • Jordbær
  • Kepaløk (vanlig løk)
  • Kålrot
  • Plommer
  • Potet
  • Rapidsalat
  • Ruccola
  • Rødbeter
  • Rødløk
  • Salatnova-salat
  • Solarino-tomat
  • Spirer
  • Squash
  • Stangselleri
  • Tomat

Økologisk produksjon er en spydspiss for mer miljøvennlig matproduksjon

Økologisk landbruk bruker naturlige produksjonsmetoder, og benytter seg for eksempel av naturlige plantemiddel og insekter for å tilføre næring og bekjempe sykdommer . Økologisk landbruk er en viktig pådriver og utprøvingsarena for et mer miljøvennlig og bærekraftig landbruk. Gjennom å bruke lærdom fra økologisk landbruk, kan også konvensjonelt landbruk utvikle seg mot mer miljøvennlig matproduksjon.