Potet er det produktet Gartnerhallens produsenter dyrker mest av, og poteter blir dyrket av produsenter i hele Norge, fra Finnmark i nord til Agder i sør.

Fordi poteten er lite kravstor til klima og jordsmonn, kan vi dyrke potet i hele landet vårt. I tillegg har potet svært gode lagringsegenskaper, og med riktig lagring kan den lagres i mange måneder. Dette gjør at vi kan spise norsk potet året rundt.

Det er med andre ord ingen grunn til å spise importert potet i Norge – dette er et produkt vi greier å dyrke helt fint selv!

Den miljøvennlige poteta
Potet er et av de minst klimabelastende matproduktene du kan spise. Hvis du i tillegg spiser norsk potet som ikke har reist verden rundt, har du tatt et godt mat-valg.

Potet er sunt
Potet er sunt. Det kan du lese mer om her og her. Og av potet kan du lage kokt potet, potetstappe, potetsuppe, fløtegratinert potet, saltkokte småpoteter, krydderbakte poteter, potetpai, potetomelett, potetkaker, potetball, potetsalat, pommes frittes. Så bare spis mer norske poteter. Det er bra for både deg og verden.

Hvilken potet er din favoritt?
Har du hørt om Asterix, Beate, Fakse, Kerrs Pink, Pimpernell, Mandelpotet, Ringerikspotet, Folva, Gulløye, Troll, Solist, Rutt, Juno, Ariele, Berber? Det er poteter som dyrkes i Norge av Gartnerhallenprodusenter.

Her kan du besøke hjemmesidene til noen av potetprodusentene i Gartnerhallen

Bjertnæs & Hoel Reddal fellespakkeri Erik Kjøs | Harald Sve Bjørndal | Lærdal Grønt SA | Ringerikspotet SA | Frosta i god jordViken midtre | Valberg gård | Evenhus |

Norsk potet i media:

Slik har du nok ikke brukt poteten før (Supre tilberedningstips!)
Brimi: Det har nærmest vært en potetrevolusjon |
Nye norske smaksbomber: Flere velger norske poteter |
Nå bytter norske bønder ut kjente sorter for å gjenvinne matfatet |