Gartnerhallen-seminaret 2017 – program

Gartnerhallen-seminaret 2017 – program

Her kan du se programmet for Gartnerhallen-seminaret 2017, vår arena for inspirasjon, kompetanseløft og kollegialt samhold. 

8.-9. november, på Clarion Hotel & Congress på Gardermoen, samles Gartnerhallens medlemmer og samarbeidspartnere for å lære av hverandre og raskere finne veien til framtidas frukt og grøntnæring.

Se deltakerlisten her

8.-9. november samles produsenter, eksperter og ledende profiler på Gardermoen og du kan delta på en reise av suksesshistorier der fremoverlente produsenter deler historier om ambisjoner, innovasjon og nyskapning. Det skjer stadig endringer som påvirker landbruket og produksjonsvilkårene. Vi har derfor invitert dyktige foredragsholdere som vil gi oss innblikk i utviklingstrekkene i markedet, hvordan vil klimautfordringene påvirke oss, og ikke minst hva vil ny teknologi og produksjonsmetoder bety for framtidens landbruk.

Gartnerhallen er i endring og vi benytter anledningen til å invitere våre medlemmer inn i den strategiske prosessen og retningen vi skal ta i en dynamisk bransje. En slik dynamisk bransje krever profiler som har erfaring og mot til å utfordre.

DAG 1 // 8. november
ÅPNING
09.00 Velkommen v/styreleder Per Olav Skutle
09.05 Utfordringer og muligheter i norsk frukt og grønt v/adm.dir. Elisabeth Morthen

SENTRALE UTVIKINGSTRKK SOM PÅVIRKER LANDBRUKET OG FRUKT OG GRØNTNÆRINGA
09.20 ET MARKED I ENDRING

  • Utviklingen i markedet og verdikjeden for mat v/rådgiver Erik Fagerlid
  • Utviklingen i markedet for frukt og grønt v/adm. dir. Rune Flaen, BAMA

11.05 PAUSE

11.30 TØFFERE KLIMA

  • «Været – villere, våtere og varmere» v/avdelingssjef Hans Olav Hygen, Meteorologisk institutt
  • Økt temperatur på jordkloden – utfordringer for matproduksjon v/fagsjef Kåre Gunnar Fløystad, ZERO
  • Klimautfordringen – muligheter og utfordringer for norsk landbruk og frukt og grønt næringen v/adm. dir. Ola Hedstein, Norsk Landbrukssamvirke

13.00 LUNSJ

14.00 NY TEKNOLOGI

  • Teknologi i framtidas landbruk: Muligheter & utfordringer v/avdelingsleder Audun Korsæth, NIBIO
  • Automatisk deteksjon og sprøyting av ugress v/teknisk sjef Øyvind Overskeid, Adigo

15.00 PAUSE

15.30 HVA GJØR GRØNTPRODUSENTENE FOR Å TILPASSE SEG FRAMTIDA OFFENSIVT

  • Investering for framtidas tomatmarked, v/Stig Jakob Hanasand
  • Framtidsretta epleproduksjon med ny teknologi, v/Endre Kleiveland
  • Potet til begeistring, v/Ivar Bakken, Sunndalspotet

16.30 «Kunsten å ikke kaste mat» v/Thomas Horne

17.00 KULTURGRUPPESAMLINGER

20.00 FESTMIDDAG m/utdeling av BAMAs leverandørpris

DAG 2 // 9. november

08.30 Regjeringens handlingsplan for et sunnere kosthold v/seniorrådgiver og ernæringsfysiolog Stine Sem, Landbruks- og matdepartementet

09:00 «Grønn vekst med Grofondet – oppsummering etter første år» v/leder Alvhild Hedstein

09.30 HVA MENER GARTNERHALLENS UNGE PRODUSENTER?

10.30 PAUSE

10. 45 FRAMTIDAS MULIGHETER OG UTFORDRINGER FOR FRUKT- OG GRØNTSEKTOREN
«4 kloke hoder med 5 skudd fra hofta»

Her deltar:
Runar Hollevik, konsernsjef i NorgesGruppen
Nina Sundqvist, adm. dir. i Matmerk
Per Gunnar Skorge, generalsekretær i Norges Bondelag
Geir Skeie, kokk, grunder og verdensmester i kokkekunst (Bocuse d´Or)

12.15 Velkommen til Trøndelag og kongress 2018

12.30 Avslutning og lunsj

Med forbehold om endringer