Har du lyst på fersk norsk blomkål?

Har du lyst på fersk norsk blomkål?

Nå er den norske blomkålen ute i butikk! Og skal vi tro erfarne blomkålprodusenter i Gartnerhallen, så er blomkålen som blir høstet nå, spesielt god. – Om det er fordi den faktisk er bedre, eller om den smaker bedre fordi vi er så glade for ny norsk blomkål, det vet jeg ikke, sier produsent Birger Meland. – Men at den er veldig god nå, det er det ingen tvil om.

Her er litt fakta om blomkål og hva du kan bruke den til.

Kvalitet: Blomkålhodet skal være fast, tett og sprøtt. Fargen skal være hvit eller kremfarget. Bladene skal være friske og sprø. Blomkål må behandles forsiktig, hvis ikke får den lett brune flekker.

Oppbevaring: Blomkål bør lagres kaldt ved ca. 0 – 2°C.

Næringsinnhold: Blomkål har både lavt energi- og fettinnhold. Blomkål har et høyt innhold av protein, vitamin C og kostfiber.

Tilberedning: Blomkål kan kokes, gratineres, brukes i puré, i supper, i gratenger, i gryter, i wok og stuinger. Rå blomkål i små buketter er godt i salater eller som snacks. Blomkål i tykke skiver er nydelig å grille. Raspet blomkål kan brukes i stedet for ris.

Norsk sesong: Den norske blomkål-sesongen varer fra juni til oktober.

Blomkål dyrkes i følgende Gartnerhallen-regioner: GH Viken, GH Sør, GH Rogaland, GH Mjøsen og GH Trøndelag