Er du glad i brokkoli?

Er du glad i brokkoli?

Nå er den norske brokkolien på plass ute i butikkene! Brokkoli er en svært sunn grønnsak, og når den er norsk, fersk og kortreist, smaker den ekstra godt. 

Brokkoli er en kål-varietet, og er i nær slekt med blomkål. Hodene er grønne i fargen, de er løse og de bærer tallrike blomsterknopper. Smaken kan minne om asparges, noe som har gitt brokkoli tilnavnet aspargeskål.

Opprinnelse: Brokkoli stammer fra Italia, og har vært dyrket i lang tid i Sør-Europa. Brokkoli er en relativt ny grønnsak i Norden og Norge, og på sommeren er vi nå selvforsynt med norsk brokkoli.

Tilberedning: Brokkoli kan kokes, stekes i wok og gratineres. Eller du kan lage sommerens mest populære middagstilbehør: Brokkolisalat. Stilken på brokkolien er også svært god å spise, både rå og som oppkuttet, for eksempel i wok eller suppe.

Kvalitet: Brokkoli skal være fast i konsistensen og frisk grønn i utseende. Den skal ha sprø, saftige stilker og blader.

Oppbevaring: Brokkoli bør lagres kaldt, 0 – 2°C , og pakkes i plast.

Næringsinnhold: Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har, og inneholder mer C-vitamin enn appelsiner.

Norsk brokkoli-sesong: Den norske brokkoli-sesongen varer fra juni til november.