Grofondet klart til lansering

Grofondet klart til lansering

Tidligere administrerende direktør for Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) Alvhild Hedstein, er nå engasjert som leder i oppstartsfasen til Grofondet AS. Den offisielle lanseringen av Grofondet vil skje på Gartnerkongressen 2016. 

Grofondet på 100 millioner kroner ble etablert av Gartnerhallen, BAMA og NorgesGruppen i 2015. Fondets formål er å bidra til det grønne skiftet og til bedre helse ved å øke både verdiskapingen og forbruket av norsk frukt, bær, grønnsaker og potet innen 2030.

Salget av frukt- og grøntanlegget på Økern i Oslo var det som muliggjore dette utviklingsfondet, som skal finansiere utviklingsprosjekter i norsk frukt- og grøntnæringen i minst 10 år framover.

– Jeg er glad for at vi nå får konkretisert og operasjonalisert fondet, sier konsernsjef i NorgesGruppen Runar Hollevik, som er styreleder i Grofondet.

Anders Nordlund, styreleder i Gartnerhallen, er også fornøyd med at det snart er klart for å søke om støtte fra Grofondet. – Med et slikt fond vil vi ha alle muligheter for å vise hvilken retning norsk produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter må gå for å videreutvikle sin posisjon hos norske forbrukere, sier Nordlund.

Ytterligere informasjon om Grofondet vil bli presentert av Hedstein på Gartnerhallens Gartnerkongress 2016, fredag 11. november i Tønsberg.