Deler ut millioner til de gode, grønne ideene

Deler ut millioner til de gode, grønne ideene

Har du et spennende prosjekt som du trenger støtte til? Søknadsfrist for prosjekter som bidrar til det grønne skiftet ved å øke omsetningsverdien og forbruket av norske frukter, bær, grønnsaker og poteter er onsdag 12. februar 2020.

Grøntnæringa preges av et særskilt fokus på utvikling og nytenking og hver tildelingsrunde i Grofondet har gitt bevis på nettopp det. Nå ønsker Grofondet nye prosjektsøknader fra produsentene.

− Gartnerhallen har høye ambisjoner om vekst og en sentral driver for å styrke vekstmulighetene i markedet er vårt forsknings-, utviklings- og innovasjonsarbeid, sier Ellen-Margrete Hovland, FoU-sjef i Gartnerhallen.

− Sammen med NorgesGruppen og BAMA har vi et felles vekstmål der vi skal øke grøntnæringas verdiskaping med 150 prosent innen 2030. Den veksten skal blant annet kjennetegnes av bærekraft. Grofondet er et av virkemidlene vi har for å øke produksjon av og konkurransekraft for norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter på en bærekraftig måte, utdyper hun.

− Siden Grofondet ble opprettet i 2016 er det kommet inn over 100 søknader. Det er delt ut 32 millioner til 31 prosjekter. Kvaliteten på søknadene har økt for hver utlysningsrunde. I denne runden har vi et spesielt ønske om gode søknader om utviklingsprosjekter, som kjennetegnes av at de må søkes av en produsent eller næringslivsaktør, avslutter Hovland og minner om å lese søknadsveiledningen på Grofondet.no.

Høres dette interessant ut? Les mer om Grofondet på www.grofondet.no

Start prosessen i god tid og diskuter ideen med Gartnerhallen, BAMA, NorgesGruppen eller Grofondet oppfordret leder i Grofondet, Inger Longva Birkevold, på Gartnerhallen-seminaret 2019.