Fantastisk agurksalg

Fantastisk agurksalg

Gartnerhallens agurkprodusenter melder om travle uker. – Uvant varme dager gjennom hele mai har gitt nordmenn en tidligere start på grillsesongen enn normalt, sier Kristian Guren, Sentral kulturansvarlig på agurk i Gartnerhallen. Det gjenspeiles på etterspørselen.

– Vi opplever et fantastisk bra salg. Den varmen vi har hatt i mai har medført at sommersalget har startet tidligere og hele mai har vært eventyrlig. Produsentene våre kan vise til ypperlig kvalitet og en imponerende produksjon. De jobber nå på spreng for å møte etterspørselen av store volumer med norsk agurk som skal finne veien til matbordene.

Store mengder agurk i markedet
– Normalt har det vært litt trangere i døra disse ukene, men varmen gjør at salget er flott og det letter markedssituasjon. Normalt inntreffer ikke grillsesongen før oppstart av fellesferien, i dette flott været spiser folk salat på jobben og salat til grillmaten når de kommer hjem dette gjør at det går for full rulle i dagligvare og storkjøkken, sier Guren før han må trave videre til neste leveranse fra veksthusanlegget på Guren Gartneri i Rygge i Østfold.