Aksjon for norske grønnsaker

Aksjon for norske grønnsaker

Norges Bygdekvinnelag satt søkelys på norske grønnsaker på FNs matvaredag. De 8 000 mottakerne av grønnsakssuppe satte stor pris aksjonen.

I Ski stod Ski Bygdekvinnelag og Kråkstad Bygdekvinnelag utenfor Meny i Eikeliveien. Der delte de ut 120 poser med grønnsaker og kjendiskokk Harald Osas oppskrift til grønnsakssuppe til handlende.

Utenfor møter vi Gro Anita som har et bevisst forhold til norske råvarer. − Jeg foretrekker og velger alltid norsk frukt og grønt når jeg kan. Det er alltid et høydepunkt når de norske plommene og eplene kommer i butikk. Så mye god smak, sier hun.

− Aksjonen har vært svært populær her i Ski. Tilbakemeldingene har vært udelt positive. Formålet med aksjonen var å øke kunnskapen om og bruken av norske grønnsaker hos norske forbrukere. Flere av de som har besøkt standen vår har delt sin begeistring over høstens norske grønnsaker og mange har sagt at de ønsker mer suppe på menyen. Det er vi glad for å bidra med, sier Torhild Solem leder av Ski Bygdekvinnelag.

− Vi er svært fornøyd med å ha Gartnerhallen med som samarbeidspartner. De har gjennom sine 1200 produsenter levert oss trygge, sunne og smakfulle norske råvarer til de 8 000 posene som har blitt delt ut i dag, sier Astrid Seim, prosjektleder i Norges Bygdekvinnelag.

− Bygdekvinnelaget har vært en pådriver for å fremme norske tradisjonsmat i mer enn 70 år. Vi vet at mat er mer enn bare mat. Helsegevinsten med å øke inntaket av grønnsaker er enorm og helsemyndighetene fastslår at 5 om dagen kan forebygge livsstilssykdommer òg er bra for klima og matsikkerhet. Jeg opplever at vi fikk frem det viktige budskapet gjennom avisreportasjer, besøk hos ordførere og ikke minst tilstedeværelse på lokalbutikken til tusenvis av nordmenn, avslutter Seim.

Vi må rette en takk til butikksjefen, Per Johan Aalerud hos Meny. Han har vært så positiv og behjelpelig fra første dag, sier Torhild Solem. Her sammen med Tone Glemmestad, leder i Kråkstad Bygdekvinnelag