Årets leverandørpris til Viken Gartneri

Vinnerne av årets leverandørpris, Jonas og Ragnhild Viken. Foto: Hanne Linnert
Vinnerne av årets leverandørpris fra BAMA, Jonas og Ragnhild Viken. Foto: Hanne Linnert

 

På Gartnerkongressen 2016 delte BAMA ut prisen ”Årets leverandør” for sjette gang. Vinneren av den prestisjetunge prisen ble i år Viken Gartneri på Frosta.

Viken Gartneri på Frosta i Trøndelag eies av Ragnhild og Jonas Viken. Viken Gartneri er i dag et moderne gartneri, men dyrkningsmetodene bygger på historisk kunnskap og naturlige vekstbetingelser, noe som innebærer at plantene får tid til å spire og gro.

På Viken Gartneri er de kunnskapsrike, kreative og innovative – enten det gjelder ulike plantekulturer, tekniske løsninger eller miljøet. Bedriften fremstår som en moderne og fremtidsrettet bedrift, og er en stor bidragsyter til verdikjeden.

BAMAS leverandørpris

”Årets leverandør” er en pris BAMA innførte for seks år siden. Hensikten med prisen er å gi en tydelig anerkjennelse av det flotte arbeidet som norske produsenter gjør rundt om i Norge, og å kåre den beste. BAMA håper og tror dette er en inspirasjon til forbedringsarbeid hos alle våre leverandører.

– Gartnerhallen og BAMA har siden 1998 hatt et godt og måldrevet verdikjedesamarbeid, noe som gjenspeiles i mer enn en dobling av omsetningen i denne perioden. Vårt viktigste mål er å øke forbruket av frukt og grønt, og etterspørselen etter norskprodusert, lokal mat er økende. Potensialet for vekst for norske produsenter er derfor stor. Vi håper også at prisen kan være en inspirasjon og motivasjon for yngre generasjoner til å satse på norsk

De to andre nominerte til prisen var Bjertnæs & Hoel på Nøtterøy i Vestfold og Søravåg Gartneri i Finnøy kommune i Rogaland.