Gartnerhallen-seminaret 2019: Dette er de nominerte til Årets Leverandør

Gartnerhallen-seminaret 2019: Dette er de nominerte til Årets Leverandør

For niende gang skal prisen «Årets leverandør» deles ut av BAMA til en av Gartnerhallens dyktige produsenter. Den norske vinneren blir offentliggjort på Gartnerhallen-seminaret 28. november.

Har du ikke meldt deg på Gartnerhallen-seminaret 2019 28. november? 

Se hele programmet her

Denne prisen innførte BAMA i 2011. Hensikten er å gi en tydelig anerkjennelse av det flotte arbeidet som norske produsenter gjør rundt om i Norge, og kåre den beste. Vi håper og tror dette er en inspirasjon til forbedringsarbeid hos alle våre leverandører.

– Gartnerhallen og BAMA har i siden 1998 hatt et godt og måldrevet verdikjedesamarbeid, noe som gjenspeiles i mer enn en dobling av omsetningen i denne perioden. Vårt viktigste mål er å øke forbruket av frukt og grønt, og spesielt etterspørselen etter norskprodusert, lokal mat. Vi håper at prisen kan være til inspirasjon og motivasjon for produsentene, og til at yngre generasjoner vil satse på norsk matproduksjon, sier Øyvind Briså i Trading.

Det er tre sterke og dyktige kandidater som konkurrerer om årets pris. De har vært gjennom en grundig vurdering ut ifra kriterier som produktkvalitet, markedsorientering, samfunnsansvar og service.
– Det var mange forslag til årets pris, og de tre nominerte fikk høye score og ingen avvik. BAMA er faktisk veldig heldige som har tilgang til så mange dyktige norske leverandører, sier norskansvarlig i Trading, Espen Gultvedt.

Alle tre har vært nominert tidligere, og Kristian Guren vant prisen i 2013.

Dette sier juryen om årets kandidater:

Fredrik Bakke nominert også i 2018
Fredrik Bakke er blant de første i landet som tilbyr sesongens ferske poteter og gulrøtter. Produksjonen foregår helt ute i kystlandskapet i Brunlanes som byrå på godt klima med et lett og fint jordsmonn.

Han er 15. generasjon på gården, og viderefører en stolt kultur med innovativ drift og søkelys på gode og moderne tekniske løsninger. Han er opptatt av miljøriktige løsninger og er en utpreget lagspiller med gode samarbeidsegenskaper.

 

Lågen Gulrot nominert i 2017
Bilder av gulrøtter på samlebåndLågen Gulrot i Lardal ble startet av 12 lokale produsenter i 1986. I dag har bedriften 25 årsverk, og de er en stor leverandør av gulrøtter til BAMA.

De legger sin stolthet i produktutvikling og innovasjon, og for å forbedre dyrkningsmetoder og finne nye metoder for bekjempelse av ugress og skadedyr.

Lågen Gulrot ligger i tet når det gjelder maskinparken, og er en moderne og fremtidsrettet bedrift med høy servicegrad.

 

Guren Gartneri
Kristian Guren er en innovativ og sterkt miljøfokusert agurkprodusent i Rygge. Han overtok driften på gården i 2004 og leverer agurker av meget høy kvalitet. Kristian er et forbilde innen norsk agurkproduksjon.

I dagens produksjon jobber han kontinuerlig for å redusere bruken av plantevernmidler, og begrense miljøbelastningen til et minimum.

Kristian Guren er også Gartnerhallens kulturansvarlig produsent for agurk, en oppgave han utfører meget godt.