Egil Minde (55) er GH Trøndelags nye regionleder

Egil Minde (55) er GH Trøndelags nye regionleder

Bak den sindige fremtoningen møter vi en svært engasjert nyvalgt regionleder med klare mål for Trøndelag og hele Gartnerhallen.

Minde kommer fra Frosta der hovedtyngden av grøntproduksjonen i GH Trøndelag ligger. Her er de viktigste kulturene potet, hodekål, kålrot, gulrot, løk og selleri på friland. I tillegg er veksthusnæringa i området stor på produksjon av urter, salat og agurk. Det er med andre ord ikke uten grunn at Frosta bærer tilnavnet “Trondheims kjøkkenhage”.

Når vi ringer Minde pakker han sellerirot og hodekål til Produsentpakkeriet Trøndelag (PPT), pakkeriet han for snart 15 år siden var med å starte og som han i 10 år var styremedlem i.
− Hensikten med PPT var å sentralisere all pakking og kompetanse, og at vi ved å slå oss sammen kunne utvide og ikke minst mobilisere krefter til å bli et fremoverlent pakkeri. Produksjon- og logistikkmessig var det state of the art og løsningen sørget for ferskere mat til forbruker, med et langt bedre miljømessig fotavtrykk enn mat som har reist verden rundt., sier han engasjert.

Minde er snar med å skifte tema til fremtiden.
− For produsentene ser vi, og spesielt i lys av koronasituasjonen, hvor viktig det er å stå sammen og å ha tilhørighet til gode produsentmiljøer. Dette er noe av det viktigste jeg vil jobbe for som regionleder. Det er inspirerende og motiverende for enkeltprodusentene å bidra til en felles drivkraft som skal til for å nå Gartnerhallens mål om 150 prosent vekst innen 2030 og Grøntutvalgets uttalte mål om å øke norskandelen med 50 prosents innen 2035. Produsentmiljøene vil da være viktig for å støtte hverandre, øke kompetanse og legge til rette for at produsentmassen lykkes, ikke bare i Frosta eller Trøndelag, men for hele Gartnerhallen, sier Minde.

Les mer om GH Trøndelag her