Feirer matvaredag med gratis middag

Feirer matvaredag med gratis middag

I anledning FNs matvaredag arrangerer Norges Bygdekvinnelag i samarbeid med Gartnerhallen aksjonen “JA til norske grønnsaker”. Mandag 16. oktober vil mer enn 130 Bygdekvinnelag stå utenfor sin lokale nærbutikk for å fremme norske grønsaker.

8 000 poser med råvarer til grønnsakssuppe skal deles ut av over 130 lokale lag landet over.

– Nordmenn vil ete sunnare og er i aukande grad opptekne av å ete norsk og kortreist mat. Eit auka inntak av grønsaker vil ikkje berre vere avgjerande for helsa, men er òg bra for klima og matsikkerhet
Norske rotgrønsaker og betar er fulle av vitaminar og mettande fiber. Helsegevinsten med å auke inntaket av grønsaker er enorm og helsemyndigheitene fastslår at 5 om dagen kan førebygge livsstilssjukdommar som overvekt, diabetes type 2, hjartesjukdom og visse former for kreft, opplyser Norges Bygdekvinnelag i en pressemelding

– Eg brukar mest løk, gulrot og poteter i det daglige, og gløymer fort alle dei andre gode rotgrønsakene og betene vi har i Noreg, sier Krageberg i pressemeldingen.

Gartnerhallen støtter av aksjonen 
Gartnerhallen er samarbeidspartner og ønsker sammen med Bygdekvinnelaget å rette søkelyset på norske grønnsaker som en sunn og god råvare.

Aksjonerar for norske grønsaker
Organisasjonssjef i Gartnerhallen Arve Gladheim og generalsekretær i Norges Bygdekvinnelag Cesilie Aurbakken.

 

artnerhallen_og_BKL_Harald_Osa_foto_Geir_Hasle..jpg
Harald Osa har laga forslag til suppe som kan varierast i det uendelege. Foto: Geir Hasle

 

Norges Bygdekvinnelag ønsker med aksjonen å øke kunnskapen om og bruken av norske grønnsaker, og kjendiskokk Harald Osa har laget en egen oppskrift på grønnsakssuppe til matvaredagen.

Se mer om Grønsaksuppe med raudbetar à la Harald Osa på Bygdekvinnelagets nettsider.