Grofondet – søknadsfrist

Grofondet – søknadsfrist

Brenner du inne med en ide som kan øke forbruket og verdiskapingen fra norske frukter, bær, grønnsaker og poteter? Grofondet har 100 millioner i potten til innovative prosjekter og søknadsfristen er 25. september.

Samvirket Gartnerhallen er en av aktørene som sammen med BAMA og NorgesGruppen tildeler midler for å innovere i frukt og grøntdisken.
− Fondets mål er klart og tydelig: Det skal bidra til det grønne skiftet og til bedre helse ved å øke både verdiskapingen og forbruket av norske frukter, bær, grønnsaker og poteter innen 2030. Vi håper på mange spennende søknader for økt produksjon og verdiskaping som for eksempel flere helårsproduksjoner, hydroponics i ulik skala, robotisering, nye produkter og ny organisering i dagligvarehandelen, sier Alvhild Hedstein, leder for fondet.

Hedstein etterlyser søknader til kompetanseheving og økt forbruk. − Klimaplommer, hydroponisk produksjon av settepoteter, norske søtpoteter og jordbærproduksjon i plasttuneller er noen av de elleve prosjektene som har fått tildelt støtte fra Grofondet dette første året.
− Interessen har vært stor og søknadene så langt har vært varierte, så jeg er svært spent på hvilke søknader vi får inn til Grofondet innen fristen 25. september. Vi har ikke tildelt midler til kompetanseheving og lite til prosjekter som skal få oss til å kjøpe og spise mer frukt og grønt. Jeg håper flere miljøer har fått øynene opp for Grofondet og kommer med gode søknader, ikke minst for å hjelpe oss til å spise fem om dagen, avslutter Hedstein.

Les mer om Grofondet