Gartnerhallen har anmeldt mulig underslag

Alnabru, 8. juni 2017: Gartnerhallen anmeldte onsdag et mulig underslag til Økokrim. Ledelsen er opprørt og skuffet over at millioner av kroner kan være stjålet fra samvirket.

Gartnerhallen ble nylig gjort kjent med at det kan ha blitt gjennomført urettmessige overføringer av penger ut fra samvirkeorganisasjonen. Gartnerhallen har siden opplysningene ble mottatt arbeidet med å undersøke overføringene.

Undersøkelsene og informasjon fra en ansatt i Gartnerhallen har gitt berettiget mistanke om at en person kan ha gjennomført urettmessige utbetalinger av flere titalls millioner kroner, over en periode på mer enn ti år, fra Gartnerhallen. Denne personen har siden Gartnerhallen ble kjent med forholdet ikke fungert i sin stilling. Det er foreløpig for tidlig å slå sikkert fast hvem som har vært mottager av pengene.

– Vi ser naturligvis alvorlig på dette. Vi frykter at det dreier seg om betydelige beløp, sier Arnt Foss, daglig leder i Gartnerhallen. Han er svært opprørt og skuffet over det som hittil er kommet fram.

– Gartnerhallen hadde tirsdag denne uken møte med Økokrim. I møtet presenterte vi den foreløpige dokumentasjonen av våre undersøkelser.

– Onsdag morgen anmeldte Gartnerhallen det mistenkte straffbare forholdet til Økokrim, og saken vil fremover etterforskes av dem. Gartnerhallen har derfor ikke ytterligere kommentarer i dag, utover å slå fast at vi vil gi ny informasjon når vi vet mer. Slik informasjon vil bli gitt i samråd med politiet. Vi vil også sette alt inn på å finne ut hvordan slike utbetalinger har kunnet skje over en slik lang tidsperiode og i et slikt omfang uten å ha blitt oppdaget, sier Arnt Foss.

Gartnerhallen har besluttet å gjennomføre en ekstern gransking av saken. Denne granskingen vil skje når politiets etterforskning er avsluttet.

Kontaktperson:

Arnt Foss, daglig leder, Gartnerhallen.
Mobil: 957 50 017 / Epost: [email protected]