Gartnerhallen-kongressen 2018

PROGRAM

Gå direkte til påmelding.

 

Fredag 16. november

kl 11:00   Åpning av kongressen
Velkommen til kongress v/ styreleder Per Olav Skutle
Velkommen til Trøndelag v/ fylkesordfører Tore O. Sandvik

kl 11:30    «20 år på den grønne gren»
Mørk fortid, lysegrønn fremtid. Om Gartnerhallen og Nationen v/ sjefredaktør i Nationen Irene Halvorsen
Samtale mellom Rune Flaen, Sverre Leiro og Knut Djønne
Gartnerhallen inn i framtida v/ adm.dir. Elisabeth Morthen

kl 13:00   Lunsj

kl. 14:00   Klima, matforsyning og beredskap
Bærekraft og matforsyning v/ adm.dir. i Global Crop Diversity Trust, Åslaug Marie Haga
Klimaendringer og konsekvenser for matproduksjonen v/ adm.dir i Cicero, Kristin Halvorsen
Dialog mellom Åslaug Haga og Kristin Halvorsen om klima og framtidig matforsyning

kl 16:00   Innovasjon og Teknologi
«Teknoforum» – hvorfor har Gartnerhallen etablert dette? v/ FoU-sjef i Gartnerhallen, Ellen-Margrethe Hovland
Kan SINTEF bidra til innovasjon i frukt og grønt næringa ? v/ spesialrådgiver i Sintef, Marit Aursand
Rapportering fra Grofondet v/ leder i Grofondet, Signe Bunkholt Sæter
Eksempler på tre spennende innovasjonsprosjekter, støttet av Grofondet
– Vaksinering av isbergsalat v / Forsker og prosjektleder, Tage Thorstensen
– Hydroponisk produksjon av potet v / Prosjektleder, Overhalla Klonavlssenter, Ole Anders Viken
– Utvikling av plastfri tomatemballasje v /Prosjektleder, Lauvsnes Gartneri, Jan Terje Vignes
Bygges fremtidens gård med bitcoins? – Ny dataplattform i landbruket v/ daglig leder i MIMIRO Harald Volden

kl 19:30   Felles middag med trøndersk og nord-norsk mat og drikke og underholdning.

Lørdag 17. november

kl 09:00    Marked og markedsutvikling
Marked og utvikling v/ adm.dir. i BAMA, Rune Flaen
Strategi, sourcing og produksjon v/ konserndirektør i BAMA. Øyvind Briså
Bærekraftstrategi, v/ direktør for bærekraft i BAMA, Alvhild Hedstein
Om å spre kunnskap om bruk av sunne og gode råvarer til barn og unge v/ kokk og inspirator Inge Johnsen

kl 11:30
Merkeordninger i landbruket v/ adm.dir i Matmerk, Nina Sundqvist
Trender og forbruksendringer v/ Ole Petter Nyhaug

kl 13:00   Lunsj

kl 14:00   Samarbeid gir styrke og vekst
Felles løft og målrettet kommunikasjon for å styrke posisjonen og sikre framtidig vekst i frukt- og grøntnæringa v/ Elisabeth Morthen
Betydningen av å skape stolthet rundt bonden v/ direktør i Felleskjøpet Agri, Jan Kollsgård
Samarbeid som suksessfaktor v/ Fagsjef samfunnsøkonomi i Norsk Landbrukssamvirke,  Helene Lillekvelland
Inspirasjonsforedrag v/ Lasse Berre

kl 16:00   Mulighet for kulturgrupper, hvor produsenter diskuterer årets sesong og mulighetene framover

kl 19:00   Velkommen til festmiddag med aperitiff og underholdning

Konferansier: Eli Arnstad

Programmet er fortsatt under bearbeidelse, og det tas forbehold om endringer.

Klikk her for påmelding.

Takk til våre sponsorer: