Gartnerhallen-produsent til finalen i Berlin

Gartnerhallen-produsent til finalen i Berlin

Viken Gartneri Frosta. Foto: Jan Lutdal

Gartnerhallen-produsentene Ragnhild og Jonas Viken som driver gartneriet Viken Gartneri Frosta, matforedlingsselskapet Grønne Folk og helsetilbudet Level på Frosta i Trøndelag, er finalist i årets nasjonale bedriftsutviklingspris i landbruket.

– Vi har tre svært gode og spennende kandidater til årets pris. Konkurransen er hard og synliggjør mangfoldet og gründerånden blant gårdsrelaterte næringer i hele landet. Å velge en vinner kommer ikke til å bli enkelt, men det er en takknemlig oppgave å skulle velge mellom så gode og interessante kandidater, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, på deres nettsider.

– Vi setter stor pris på invitasjonen fra Innovasjon Norge , vi er overrasket og glade for nominasjonen. Vi reiser sammen med barna våre, de har vært både tålmodige og vært god arbeidshjelp , og vi ser frem til å dele opplevelsen, sier Ragnhild Eggen Viken, daglig leder i Viken Gartneri Frosta til Gartnerhallen.

– Bedriftsutviklingsprisen i landbruket er med på å synliggjøre den spennende utviklingen vi har i norsk landbruk i dag. De tre nominerte er kreative og har skapt lønnsomme bedrifter som bidrar til næringsutvikling lokalt. Det blir spennende å se hvem som blir den endelige vinneren i januar, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad, til Innovasjon Norges nettsider.

Les hederlig omtale på Landbruks- og matdepartementets nettide

Besøk Viken Gartneri Frostas nettsider
og Viken Gartneri Frosta på Facebook

Prisen deles ut under Grüne Woche
Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Prisen går til en bedrift med basis i landbrukets og bygdenes ressurser. Det blir kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. Vinnerene deltar i konkurransen om den nasjonale prisen som er på 250 000 kroner. Prisen blir delt ut av landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad under Grüne Woche i Berlin i januar 2020. Bedriftsutviklingsprisen i landbruket har blitt delt ut hvert år siden 1997.