Gartnerhallen-seminaret 2017 – Foredragsholdere

Elisabeth Morthen er administrerende direktør i Gartnerhallen SA. Hun har en master i nærings- og ressursøkonomi fra NMBU og et masterprogram i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun har bakgrunn som blant annet konserndirektør i TINE, kommunikasjonsdirektør i Innovasjon Norge og styremedlem i Statkraft.

 

Erik Fagerlid har over 25 års erfaring fra norsk, nordisk og europeisk dagligvarebransje. De første som markedssjef og markedsdirektør i leverandørindustrien. Så 18 år som partner i et internasjonalt konsulentselskap med fokus på dagligvare-verdikjeden; Fagerlid var ansvarlig for en lang rekke strategi- og endringsprosjekt både i leverandør-, grossist- og detaljistleddet. Han har bred erfaring fra prosjekt for norske samvirkebedrifter. I dag er Fagerlid selvstendig rådgiver for dagligvarebransjen i Norge

Rune Flaen har vært administrerende direktør i BAMA Gruppen siden 1994, og har vært med på Gartnerkongressene helt tilbake til forrige kongress i Tønsberg i 2006. Flaen har ledet BAMA gjennom de mest suksessrike årene av selskapets historie.

 

Hans Olav Hygen er klimaforsker og leder avdeling for klimatjenester ved Meteorologisk institutt. Han har i mange år jobbet med hvordan klima påvirker oss, for eksempel i samarbeid med Sintef-Byggforsk beregnet faren for at norske bygninger råtner.

 

Kåre Gunnar Fløystad er fagsjef i ZERO og leder det politiske og faglige arbeidet i organisasjonen. Han har bred erfaring om klimaløsninger og hvordan man kan skape endringer i en grønn retning. Fløystad har en utdanning i Fornybar energi fra NMBU (tidl. NLH) på Ås, og har tidligere jobbet i Innovasjon Norge. Før han begynte i ZERO var gruppeleder for Senterpartiet i Aust-Agder. I tillegg er han odelsgutt til familiens gård i Austre Moland.

 

Ola Hedstein er administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke. Han kom fra stillingen som administrerende direktør i Matmerk og har tidligere jobbet i som spesialrådgiver i Landbruks- og matdepartementet hvor han blant annet arbeidet med eSporingsprosjektet og Matkjedeutvalget. Han kan også skilte med lang fartstid i Nortura, hvor han blant annet arbeidet med utvikling og drift av kvalitetssystemer.

 

Audun Korsæth er Forskningssjef ved NIBIO og leder av Senter for Presisjonsjordbruk på Apelsvoll. Han er utdannet Diplom-Agrar-Ingeniör ved Justus-Liebig-Universität, Giessen, Tyskland og holder graden Doktor scient. fra Norges Landbrukshøyskole. I 2001 fikk han godkjent professorkompetanse. Korsæth har ledet mange nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter. Korsæths forskningsområder omfatter karbon- og nitrogenomsetning i agroøkosystemer, modellering, livsløpsanalyser, lystgassutslipp, dyrkingssystemanalyse, planteernæring, presisjonsjordbruk og robotikk.

Øyvind Overskeid er partner og teknisk sjef i det norske firmaet Adigo, som jobber med industriell produktutvikling. Gjennom Adigo står han for viktige bidrag til å gjøre matproduksjon mer miljøvennlig gjennom bruk av avansert teknologi, blant annet for ugressbekjemping i grøntsektoren med landbruksroboten Asterix.

 

Stig Jakob Hanasand er tredje generasjons tomatbonde og gartner, på Hanasand Gård i Rennesøy. I 2009 utvidet de med gårdsutsalg for salg av gårdsmat, grønnsaker, sommerblomster, interiør, fra gartneriet på gården. På Hanasand gård er de genuint opptatt av å tenke nytt og arbeider kontinuerlig for en bedre utnyttelse av råvarene.

 

Endre Kleiveland driver fruktgård på Ølmheim rett utenfor Sogndal, ilag med samboer Sigrid og svigerfar Jostein. Produksjonene er plomme, eple og pære. Dette er en klassisk fjordagård med bratte bakker og god klimatisk hjelp av Sognefjorden og de høge fjellene omkring. De har tro på en fremtid som fruktbønder, og ikke minst den teknologiske utviklingen som påvirker næringen på mange områder. Sammen med to naboer, investerer de nå i en plattform tilpasset bratte bakker, for stell og høsting av frukthagene.

 

Ivar Bakken er dagleg leder for Sunndalspotet. Han har tidlegare jobba i Landbruk Nordvest, ei lokal enhet av Norsk Landbruksrådgiving. I produsenteide Sunndalspotet arbeider han med hele produksjonskjeda for å bli bedre til å produsere fin og smakfull potet.

 

Thomas Horne er forfatter av en rekke bøker om mat og drikke og har lang erfaring fra arbeid med nødhjelp og menneskerettigheter i Flyktninghjelpen og Amnesty International.

 

 

Stine Sem er seniorrådgiver for Landbruks- og matdepartementet, hun er utdannet Cand scient i ernæring fra 1985 og har arbeidet med kostholdsforskning på UiO, som overingeniør i det som het statens forurensningstilsyn. Sem har ledet Forbrukerrådets seksjon for helse og miljø i mange år og har også arbeidet som internasjonale lobbyist på vegne av de forbrukerstemmer mot Eu og WHO/FAO. De siste 15 årene har hun arbeidet med utvikling av norsk matgledepolitikk med forbrukerinteresse, helse og smak i høysete.

Alvhild Hedstein er leder for Grofondet, og har hatt ansvar for å få Grofondet i aktiv drift på vegne av Gartnerhallen, BAMA og NorgesGruppen. På Gartnerkongressen vil Hedstein gi oss et innblikk i Grofondets første år, og forventninger til prosjektene som har fått støtte så langt.

 

Runar Hollevik har vært konsernsjef i NorgesGruppen, Norges største matkonsern og Gartnerhallens største kunde, siden i juni 2016. Før det kom han fra stillingen som administrerende direktør for ASKO Norge. Han har vært i NorgesGruppen siden år 2000.

 

Nina Sundqvist har gjennom deler av sin karriere jobbet med å fremme norsk kvalitetsmat og matkultur. Siden 2012 som administrerende direktør i Matmerk og før det, nesten 8 år kommunikasjonssjef i Nortura. Før dette tjenestegjorde hun 17 år i Luftforsvaret.

 

Per G. Skorge er generalsekretær i Norges Bondelag, bonde i Maridalen utenfor Oslo og har tidligere blant annet vært direktør i Statens Landbruksforvaltning.

 

 

Geir Skeie er en norsk restauranteier og mesterkokk med en rekke meritter der verdensmester i kokkekunst (Bocuse d´Or) troner høyest. Som TV-kokk gikk han seirende ut av “Kokkenes kamp” på TV2 i 2013. Han har gitt ut 4 bøker, den siste er “Grøntboka” som skal få oss til å spise mere grønsaker. Han åpner i disse dager Pink Fish som skal bli en verdensomspennende fast casual restaurantkjede med fokus på laks.