Gartnerhallen: Sterke tall for julesalget og gode lagertall for 2020

Gartnerhallen: Sterke tall for julesalget og gode lagertall for 2020

Markedsansvarlig Bjørn Oppberget i Gartnerhallen melder om gode lagertall i oppstarten av 2020

Første markedmøte i 2020 er gjennomført og vi kan se tilbake på et godt salg for hele desember.
Halvparten av årets mandelpotetproduksjon ble solgt i løpet av noen få uker og salget av kålrot ble, slik prognosene varslet, åttedoblet i løpet av desember.

Også lagertallene fra første januar ser lovende ut. Oppberget skisserer hovedtrekkene – Vi har gode tall på lagringsvarene våre. For gulrot ligger vi noe over plan og prognosene viser at vi skal kunne forsyne markedet med norsk gulrot frem til starten av 2020-sesongen som åpner i midten av juni med gulrot i bunt.

– Lagrene for kålrot viser at volumene er noe under plan og viktige grep har vært å justere produktspesifikasjonene for størrelsen. Sammen med BAMA og kundene har vi tatt inn kålrot ned til 500 gram og smaken og kvaliteten er det ingen ting å utsette på. Justeringen vi har gjort har redusert gapet frem til oppstart av 2020-seongen som er første halvdel av juni.

– Løksalget er stabilt, og kvaliteten er god. Lagrene er noe over volum og vil holde til oppstart av ny norsk sesong som vi forventer åpner med ferskløk i bunt i midten av juli og tørket kepaløk i begynnelsen av august.

– Hodekål ligger litt over plan og foreløpige prognoser viser at det vil holde godt inn i oppstarten av tidligkål.

– Alt ligger til rette for å nyte lagringsgrønnsakene, og se frem til åpning av norsk sesong, avslutter Oppberget.

Se tall fra Landbruksdirektoratet

Les også:Hver onsdag fra 08.00 møtes en fast gruppe i et møterom i på Langhus for å diskutere kvalitet, volum, lagerstatus, leveranse og utfordringer som klima og importpriser for poteter, grønnsaker og frukt.