Gartnerhallen/Findus dyrkertreff på Minne gård

Gartnerhallen/Findus dyrkertreff på Minne gård

Onsdag 21. juni arrangerte Gartnerhallen og Findus et dyrkertreff for alle produsenter i Gartnerhallen som har faste avtaler til Findus. Dyrkertreffet fant sted på Minne gård i Minnesund, hos vertskap Amund Sandholt og resten av gjengen på Minne gård AS.

Rundt 60 produsenter møtte opp til dyrkertreff denne fine sommerdagen. Opplegget startet med pølser og pommes frites servert av Findus, før vi gikk inn på låven og fikk lære litt om Minne gård sin produksjon, om fremtidsrettede løsninger når det gjelder energi og miljø, samt litt informasjon fra ulike samarbeidspartnere til landbruket.

Været var ypperlig for uteaktivitet, så etter presentasjonene på låven, var det klart for markvandring for å se store åkre med poteter, gulrøtter og jordbær. Alle 60 fremmøtte ble kjørt rundt på en tilhenger trukket med traktor, med innlagte stopp for informasjon og titt i åkeren. Her orienterte også NLR om noen av sine forsøk på potet.

Årets Findus-produsent

Tradisjon tro var dyrkertreffet sted for å dele ut en hedersbetegnelse fra Findus. I år ble potetprodusenten Erik Stensbøl kåret til Årets Findus-produsent, med følgende begrunnelse: Stensbøl er fremtidsrettet, kunnskapsrik og god til å kombinere teori og praksis, i tillegg til at han er en som søker nye løsninger og ny teknologi, er en aktiv bidragsyter i potetmiljøet, har levert utmerkede poteter til Findus i en årrekke, og til enhver tid har KSL-dokumentasjon i orden. Stensbøl selv var både rørt og takknemlig for prisen.

Mat er viktig på ethvert arrangementet, og årets dyrkertreff ble avsluttet med en deilig middag bestående av grillbuffet akkompagnert med grønnsaker fra Findus.

Takk til alle frammøtte for en flott dag!

60 produsenter ut på traktortur og markvandring
60 produsenter ut på traktor-tur og markvandring
Årets Findus-produsent Erik Stensbøl
Årets Findus-produsent: Erik Stensbøl