GH Industri

Alle medlemmene i Gartnerhallen som har plan eller kontrakt med Findus Norge AS, Smaken av Grimstad AS, BAMA Industri AS, Synnøve Finden, Sørlandschips og Norrek Dypfrys AS om levering av poteter og grønnsaker, er medlemmer i Gartnerhallen Region Industri. GH Industri har 178 medlemmer

Geografisk område

Industriproduksjonen i Gartnerhallen er hovedsakelig lokalisert i området rundt Oslofjorden og på Sørlandet, men strekker seg fra Lindesnes i sør til Hedmark i nord – et område av Norge som er godt egnet til grønnsaks- og potetproduksjon. Store produksjoner som leveres til industrien er potet, gulrot, rosenkål, blomkål og isbergsalat.

Tradisjonsrik foredling

Før i tida hadde ikke nordmenn mulighet til å spise fersk frukt, grønnsaker, bær og potet året rundt. For å kunne spise frukt og grønt utenfor sesong måtte folk ta vare på, bearbeide og foredle produktene selv. Potet og rotgrønnsaker ble lagret i potetkjelleren, frukt og grønnsaker ble lagt på glass og syltet. Noe grønt ble fryst ned og tatt opp gjennom året.

I dag er det ikke sånn lenger; vi har mulighet til å kjøpe ferske grøntprodukter fra hele verden året rundt. Men om vi vil spise norske produkt utenfor sesong, kan vi kjøpe produkter foredlet av industrien:

De forskjellige produktene som leveres til industrien dyrkes der jorda og klimaet gir den beste smaken på produktet. Når produktet er modent, leveres det raskt til industrien, som bearbeider det så fort at produktet ikke har startet på nedbrytningsprosessen, men er helt ferskt. Dette gjør at de er sunne og fulle av næringsstoffer hele året, samtidig som de er kortreiste og norske.

Sluttproduktene av potetene og grønnsakene som leveres til industri er blant annet pommes frittes, potetbiter til salater, mange ulike fossenblandinger av grønnsaker, hermetiske produkter som surkål og sylta agurker, ferske og frosne stapper av ulikt slag, ferske salatblandinger og Sørlandschips potetchips.

GH Industri leverer produkter slik at vi kan spise kortreist og norsk mat året rundt.

Grøntproduksjon i GH Industri:
Potet
Gulrot
Blomkål
Bringebær
Kål
Erter
Isberg
Jordbær
Kålrot
Purre
Agurk
Selleri
Solbær
Div grønnsaker

Kontaktinformasjon for GH Industri

Ivar Gulseth
Mælagt. 89 B
3717 SKIEN
Tlf: 902 66 744
E-post:  ligulse@online.no

 

GH Nord | GH Trøndelag | GH Mjøsen | GH Vest | GH Viken | GH Sør | GH Rogaland | GH Industri |