GH Rogaland

Det mørkeblå området er det geografiske området til GH Rogaland.
Det mørkeblå området er det geografiske området til GH Rogaland.

Gartnerhallen Region Rogaland består av 60 medlemmer fra Rogaland fylke,  som produserer både potet, grønnsaker og bær.

Norges tomatfylke

I GH Rogaland er de største produksjonene tomat, agurk og gulrot.

Den viktigste produksjonen er imidlertid tomat, som troner langt over de andre produksjonene i regionen. Over 80 prosent av all tomat som blir produsert i Norge produseres i Rogaland. Gode lysforhold med lange lyse dager som blir forsterket av refleksjonen av lys fra havet er ypperlig for å produsere tomater med ekstra god smak.

For 20 år siden var det stort sett én type norsk tomat å få kjøpt i butikk, og dette var det vi idag kjenner som «vanlig rund tomat». I dag kan imidlertid tomatprodusentene i Rogaland friste med sorter som cherrytomat, Juanita, Delicioso, Jippitomater, plommetomater, torritotomater, klasetomater og økologiske tomater. På grunn av flinke og innovative tomatprodusenter er utvalget av norske tomater større i dag enn det har vært noen gang. Og nordmenn spiser også mye mer tomat enn de gjorde før.

Grønnsaker på Jæren

I Rogaland produserer de også mye annet godt av grønnsaker. Jæren er rikt på god jord, og er derfor ypperlig for grønnsaks- og potetproduksjon. Klimaet i Rogaland er også godt tilpasset grønnsaks- og potetproduksjon, og Rogaland er en av de tidligste regionene som kommer på markedet med både salater, blomkål, nykål  på våren. Mye av det tidligste som blir høstet selges bare lokalt, så rogalendingene er ofte av de første i landet til å spise årets ferskeste grønnsaker.

Grøntproduksjon i GH Rogaland:
Tomat
Agurk
Gulrot
Veksthussalat
Potet
Spesialsalat
Kål
Urter
Kålrot
Isberg
Brokkoli
Blomkål
Jordbær
Div grønnsaker

Kontaktinformasjon for GH Rogaland

Jørgen Wølstad

Telefon: 991 54 961
E-post: jorgen@wolstad.no

 

GH Nord | GH Trøndelag | GH Mjøsen | GH Vest | GH Viken | GH Sør | GH Rogaland | GH Industri |