GH Sør

Det lyseblå området er det geografiske området til GH Sør.
Det mellomblå området helt i sør er det geografiske området til GH Sør.

Gartnerhallen Region Sør består av 229 medlemmer fra Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark og Vestfold, som produserer både poteter, grønnsaker, frukt og bær.

Grøntproduksjon i GH Sør

De viktigste kulturene i GH Sør er gulrot, potet, løk, jordbær og vekshussalat, men regionen dyrker også et betydelig volum av både epler, agurk, bringebær, moreller, plommer og diverse grønnsaker. Regionen har store områder med gode dyrkingsforhold, og GH Sør er en av de regionene hvor vi finner den virkelig gode matjorda i Norge.

I regionen er det også god tilgang på vann. Sørlandet er fullt av bekker og småvann som har gjort vanning av jordbruksområder til en lettvint affære. Med både godt jordsmonn, gode vanningsforhold og mildt og fint vær, ligger det geografiske området for GH SØr godt til rette for grøntproduksjon. Produksjon av frukt og grønt har også lange tradisjoner i GH Sør – allerede i viktingtiden ble det dyrket ulike typer grønt i Vestfold.

Tidligproduksjon

Mange av områdene hvor det dyrkes frukt og grønt i GH Sør ligger langs kysten, og disse områdene er spesielt godt egnet for tidligproduksjon. Tidligproduksjon er også det som er mest spesielt med grøntproduksjonen i GH Sør: her er de tidlig ute med de fleste grøntkulturer. Aller mest kjent er nok tidligpotet fra Reddal, som flere ganger har vunnet konkurransen om å være den tidligste leveransen av nypoteter dyrket på friland, og som dermed har blitt overrakt den kongelige husholdning til 17.mai.

Grøntproduksjon i GH Sør:
Gulrot
Potet
Løk
Jordbær
Veksthussalat
Epler
Isberg
Tomat
Agurk
Spesialsalat
Kål
Bringebær
Erter
Kålrot
Blomkål
Div grønnsaker

Kontaktinformasjon for GH Sør

Regionleder Jarl Olav Rugtveit
Norsjøveien 191
3812 Akkerhaugen
Telefon: 414 49 050
E-post: [email protected]

 

GH Nord | GH Trøndelag | GH Mjøsen | GH Vest | GH Viken | GH Sør | GH Rogaland | GH Industri |