GH Trøndelag

Det lyseblå området er det geografiske området til GH Trøndelag.
Det lyseblå området er det geografiske området til GH Trøndelag.

Gartnerhallen Region Trøndelag består av 72 medlemmer fra Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag, som produserer potet, grønnsaker og bær.

Trondheims kjøkkenhage

I GH Trøndelag er de største produksjonene gulrot, agurk, potet, veksthussalat, løk, jordbær, urter og kålrot.

Hovedtyngden av grøntproduksjonen i GH Trøndelag ligger på Frosta i Sør-Trøndelag. Her er de viktigste kulturene potet, hodekål, kålrot, gulrot, løk og selleri på friland. I tillegg er veksthusnæringa i området stor på produksjon av urter, salat og agurk. Det er med andre ord ikke uten grunn at Frosta kommune bærer tilnavnet “Trondheims kjøkkenhage”.

Fosenhalvøya er ei halvøy i Trondheimsfjorden. Her har de svært god sandjord som spesielt gulrøtter trives godt i, så på Fosenhalvøya dyrkes det mye gulrot av ypperlig kvalitet.

I Nord-Trøndelag er kommunene Levanger og Verdal viktige jordbrukskommuner. Her dyrkes både gulrot, potet og kålrot. I Stjørdal og i Skatval er det noe produksjon av potet, mens i Steinkjer-området er det produksjon av jordbær som er hovedproduksjonen. I Namdalen er det ypperlig matjord langs elvebredden til vassdraget Namsen, og elva gir også gode muligheter for vanning av jordene. Her produseres det blant annet gulrot, kinakål og isbergsalat.

Fjellmandel fra Oppdal

Sør i GH Trøndelag finner vi Oppdal. Her har dyktige potetprodusenter utnyttet de små marginene naturforholdene i området gir dem, til å dyrke den kjente mandelpoteten «Fjellmandel fra Oppdal». Naturforhold samt beskjeden gjødsling gir små avlinger, men til gjengjeld har Fjellmandelen en rik og intens smak, og er en av de beste matpotetene vi har i Norge.

Grøntproduksjon i GH Trøndelag: 
Gulrot
Agurk
Potet
Veksthussalat
Løk
Kålrot
Urter
Kål
Jordbær
Isberg
Purre
Selleri
Brokkoli
Blomkål
Spesialsalat
Økologisk
Div grønnsaker

Kontaktinformasjon for GH Trøndelag

Regionleder Egil Minde
7633 FROSTA
Mobiltelefon: 975 73 695
E-post: [email protected]

 

 

GH Nord | GH Trøndelag | GH Mjøsen | GH Vest | GH Viken | GH Sør | GH Rogaland | GH Industri |