GH Viken

Det beige området er det geografiske området til GH Viken.
Det beige området er det geografiske området til GH Viken.

Gartnerhallen Region Viken består av medlemmer fra fylkene Buskerud, Akershus, Oslo og Østfold, samt kommunene Sande og Svelvik i Vestfold. GH Viken har 159 medlemmer som produserer både poteter, grønnsaker, frukt og bær.

Gunstig klima, nærhet til marked og godt samarbeid

Viken er det historiske navnet på området rundt Oslofjorden, som helt fra vikingtiden har vært et befolkningsmessig og økonomisk tyngdepunkt i Norge. Området omfatter et geografisk område som strekker seg helt fra fjellbygdene i Buskerud til Hvaler ved Svenskegrensen.

De naturgitte forholdene i GH Viken varierer, men i området finner vi noe av den fineste jordbruksjorda i Norge. De gunstige kystnære strøkene i GH Viken ligger i de beste klimasonene i landet. Nærhet til markedet og god kommunikasjon ga i sin tid grunnlag for spesialisert produksjon av varer med kort lagringstid, og dette har fortsatt betydning for frukt-, grønt- og bærproduksjon i regionen.

Produsentene i GH Viken samarbeider godt og er flinke til å utnytte markedsvekst og markedsmuligheter med nye kulturer, også når det gjelder økologisk produksjon.

Grøntproduksjon i GH Viken

I GH Viken er det produksjon av de aller fleste kulturer innen frukt, bær, potet og grønnsaker. De viktigste kulturene målt i verdi er jordbær, urter, agurk og veksthussalat. Men regionen har også produksjon av, kålrot, hodekål, blomkål, brokkoli, løk, purre, selleri, kinakål, salat på friland, spesialgrønnsaker, stilkselleri, bringebær, blåbær, rips, solbær, stikkelsbær, plommer og epler. Dette er med andre ord en region som leverer det meste av det som produseres av frukt og grønt i Norge.

Grøntproduksjon i GH Viken:
Urter
Jordbær
Agurk
Veksthussalat
Økologisk
Blomkål
Brokkoli
Kål
Selleri
Potet
Epler
Isberg
Løk
Kinakål
Spesialsalat
Kålrot
Purre
Gulrot
Plommer
Stangselleri
Bringebær
Erter
Tomat
Moreller
Div grønnsaker

Kontaktinformasjon for GH Viken

John Gunnar Swang.JPGJohn Gunnar Swang
Svang Gård
Svangstrandveien 23
3410 Sylling
Tlf: 900 65 859
E-post: jgs@hp-da.no

 

GH Nord | GH Trøndelag | GH Mjøsen | GH Vest | GH Viken | GH Sør | GH Rogaland | GH Industri |