Meld deg på til Gartnerkongressen 2016!

Meld deg på og bli med på et faglig og sosialt arrangement med aktører fra hele frukt- og grøntsektoren i Norge.

 

Her er noen av foredragsholderne du vil møte på Gartnerkongressen 2016:

jon-georg-dahleLandbruks- og matminister Jon Georg Dahle
Jon Georg Dale (Frp) har vært Norges landbruks- og matminister siden han tok over etter Sylvi Listhaug i desember 2015. Dale er regjeringens yngste statsråd, han er sunnmøring, og han har odelsrett på slektsgården Dale i Volda kommune.

 

 

christian-anton-smedstadChristian Anton Smedshaug
Christian Anton Smedshaug er daglig leder i AgriAnalyse. Han har bred bakgrunn fra arbeid innen landbruk og internasjonalt og nasjonalt arbeid. Smedshaug har gitt ut flere bøker om jordbruk og politisk økonomi, og har de siste årene holdt flere hundre foredrag om landbruk, politikk og økonomi. På Gartnerkongressen skal han snakke om politiske trender og råvarepriser.

 

klimautvalgetRepresentant fra regjeringens eksper
tutvalg for grønn konkurransekraft

16. juni 2015 oppnevnte Regjeringen et ekspertutvalg for grønn konkurransekraft i Norge. De skal i løpet av høsten 2016 foreslå en overordnet strategi for å fremme grønn konkurransekraft fram mot 2030 og lavutslippssamfunnet i 2050. Utvalget skal utrede internasjonale og nasjonale rammebetingelser, utfordringer og muligheter, og foreslå tiltak for styrking og videreutvikling av grønn konkurransekraft i norsk næringsliv. På Gartnerkongressen skal de presentere hva dette vil ha å si for frukt- og grøntnæringen i Norge.

 

per-asbjorn-andvikPer-Asbjørn Andvik
Per Asbjørn Andvik er en munter, morsom og engasjert kar som tidligere har drevet med både potet- og grønnsaksproduksjon.Per Asbjørn Andvik har vært leder i Vestfold Bondelag, og er kjent som en viktig fremsnakker av norsk landbruk både i media og debatter. På Gartnerkongressen skal han være konferansier og lose oss gjennom det faglige programmet.

 

gyrid-beck-solberg

Gyrid Beck Solberg

Gyrid Beck Solberg er en motivator fra Vestfold, og passer derfor godt inn som foredragsholder på Gartnerkongressen i Tønsberg, Vestfold. På Gartnerkongressen skal hun fortelle oss om filosofien sin i sitt mest kjente motivasjonsforedrag: «Det er meg det kommer an på».

 

terje-sporsemTerje Sporsem
Terje Sporsem er en av Norges mest drevne og allsidige standup-komikere, og har mange tusen show bak seg. Sporsem har både erfaring fra TV, radio og fra underholdningsscener. Sporsem er, i likhet med landbruks- og matministeren, sunnmøring, og skal både sørge for at deltakerne på Gartnerkongressen våkner på lørdag morgen, og bidra til løs stemning og morsomheter som toast-master under festmiddagen lørdag kveld.

 

yngve-ekernYngve Ekern
Yngve Ekern er journalist, matskribent og forfatter. De fleste kjenner nok Ekern som matskribent i Aftenposten, hvor han har jobbet i 20 år. Ekern har gitt ut flere kokebøker, der mye av fokuset ligger på å øke andel planteprodukt i maten vi spiser. Ekern er opptatt av maten vi spiser – både som sosial og helsemessig faktor, men også fordi maten vi spiser betyr mye for miljø og klima.

 

aina-bartmannAina Bartmann
Aina Bartmann er politisk rådgiver i Oikos – Økologisk Norge. Bartmann har tidligere jobbet som daglig leder i Bondens marked Norge, og har lang fartstid fra ulike landbruks- og miljøorganisasjoner. Hun er spesielt opptatt av økolandbruk som en spydspiss for at hele landbruket i Norge skal bevege seg i en mer miljøvennlig retning. På Gartnerkongressen skal Bartmann snakke om Landbrukets ØKOløft og en felles innsats for økt økologisk produksjon i Norge.

 

oyvind-overskeidØyvind Overskeid
Øyvind Overskeid er teknisk sjef i det norske firmaet Adigo som jobber med industriell produktutvikling. På Gartnerkongressen skal han snakke om nye muligheter og strategier for ugressbekjemping i grøntsektoren basert på avansert teknologi, som for eksempel den nye roboten Asterix.

 

harald-sve-bjorndalHarald Sve Bjørndal
Harald Sve Bjørndal er mandelpotetprodusent i Vågå kommune i Gudbrandsdalen. Bjørndal er opptatt av å ta i bruk ny teknologi og kunnskap for å utvikle produksjonen. Det siste han har etablert er et destilleri i en gammel låve på gården, hvor han har tenkt å produsere akevitt og andre drikkevarer basert på egne mandelpoteter.

 

per-arne-hoppestadPer Arne Hoppestad
Per Arne Hoppestad er en ung og fremadstormende grøntprodusent fra Telemark. Hoppestad har mange jern i ilden – blant annet gulrot-, kålrot- og potetproduksjon.

 

 

runar-dovingRunar Døving
Runar Døving er en norsk sosialantropolog som har forsket mye på mat og forbrukeradferd. Han foreleser blant annet i forbrukeradferd og forbrukersosiologi, og har også en stilling ved Statens institutt for forbruksforskning. På Gartnerkongressen 2016 skal han snakke om de langsiktige trendene i grøntmarkedet.

 

mattias-anderssonMattias Andersson
Mattias Andersson jobber i DataVäxt, et teknikk- og kunnskapsbasert firma med røttene i det svenske landbruket. DataVäxt jobber med ulike produkter for dokumentasjon, sporbarhet og oppfølging innen grøntsektoren. På Gartnerkongressen skal Andersson snakke om presisjonslandbruk, som er mer enn bare det å kjøre rett.

 

Oversikt over foreløpig dagsprogram (med forbehold om endringer)
 
Fredag 11. november 2016
12:30 Offisiell åpning av Gartnerkongressen 2016
Landbruks- og matminister Jon Georg Dahle
Politiske trender og råvarepriser v/ Christian Anton Smedshaug
Grønn konkurransekraft v/ Regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft
Industriens foredling av frukt og grønt v/ Findus, Norrek, BAMA Industri og Smaken av Grimstad
Presentasjon av utstillere
Det er meg det kommer an på v/ Gyrid Beck Solberg
Kulturgruppesamlinger
Middag
 
Lørdag 12. november 2016
Morgenunderholdning med Terje Sporsem
Bekjennelser fra en balkong-bonde v/Yngve Ekern
BAMAs time
Landbrukets ØKO-løft: Felles innsats for økt økologisk produksjon i Norge v/ Aina Bartmann
Forebyggende plantevern v/ Fylkesmannen i Vestfold
Kort og Godt, BAMA Storkjøkkens satsing på opprinnelse og historiefortelling v/ Harald Osa og Ingebjørg Hjortdahl
Presisjonslandbruk- mer enn bare å kjøre rett v/ Mattias Andersson og Tron Anders Strømstad
Prosjekt Asterix – Norsk robot endrer kampen mot ugress i grøntsektoren v/ Øyvind Overskeid
Faglig time v/ NORGRO
Grofondet
Stemmer fra næringa: Fremtidsoptimisme, muligheter, gründerskap v/ Harald Sve Bjørndal og Per Arne Hoppestad
Festmiddag med toastmaster Terje Sporsem
 
Søndag 13. november 2016
Frokost og utsjekking
 
Priser:
Hele Gartnerkongressen 2016 (med overnatting) Pris kr 3475
Hele Gartnerkongressen 2016 (uten overnatting) Pris kr 2295
Helpensjon fredag Pris kr 1670
Helpensjon lørdag Pris kr 1955
Dagpakke (per dag) Pris kr 615
 
bama-logo-rgb_stor norgesgruppen-midlertidig peterson_packaging_v_cmyk_staende
cmsa-logo nnz-logo strand-unikorn
t-a-elektronikk

norgro-logo

vefi-logo

landbruksforsikring

yara-logo

matmerk-midlertidig

log-det-spirer-og-gror

norrek-midlertidig

7sense-logo-m-trademark

jordplan-midlertidig

lexit

nlr-midlertidig

 Myhrene_logo_blad copy  ifco-logo  savicon
 bye-klippet

 

opplysningskontoret-for-frukt-og-gront-midlertidig

 bwl-logo-klippet

 

 

 

 

 scan-pack-klippet

 

norsk-gartnerforbund-midlertidig