Her bestemmes prisene for frukt, grønt og potet

Her bestemmes prisene for frukt, grønt og potet

Hver onsdag fra 08.00 møtes en fast gruppe i et møterom i på Langhus for å diskutere kvalitet, volum, lagerstatus, leveranse og utfordringer som klima og importpriser for poteter, grønnsaker og frukt. Sammen leverer de en prisanbefalingene for norsk frukt, grønt og potet for kommende uke.

Rundt bordet og via Skype er det representanter fra Gartnerhallen SA,  GrøntProdusentenes Samarbeidsråd (GPS), Nordgrønt SA og Produsentforeningen 1909. I tillegg er det alltid en observatør fra Landbruksdirektoratet.
− Vi går nå inn mot høysesong for rosenkål og kålrot, men det er likevel tiden på året med færrest kulturer. Denne uken har vi kun hatt 25 kulturer på agendaen, hovedsakelig kulturer innen lagring og veksthus. Hopper vi tilbake til sommeren er vi oppe i 50 kulturer, sier markedsansvarlig i Gartnerhallen, Bjørn Oppberget.

Det er en standhaftig samling deltakere som møtes hver uke hele året igjennom, men Oppberget skulle gjerne sett flere produsenter rundt bordet.
− Dette er en unik mulighet til å tilegne seg førstehånds kunnskap om det store bildet. Her får de oppdatert informasjon og innsikt i mekanismene bak pris og markedssituasjon, hva som rører seg hos de ulike aktørene i markedet og samtidig få innsikt i kvalitet og ulike utfordringen innen hver kultur.
Disse mekanismene endrer seg fra uke til uke, så jeg håper vi ser flere av våre produsenter her fra nyåret.

Les mer på markedsmotet.no