Her er de nominerte til BAMA-prisen «Årets leverandør»

Her er de nominerte til BAMA-prisen «Årets leverandør»

For åttende gang skal prisen ”Årets leverandør” deles ut av BAMA. Den norske vinneren blir offentliggjort på Gartnerkongressen 17. november.

”Årets leverandør” er en pris BAMA innførte i 2011. Hensikten med prisen er å gi en tydelig anerkjennelse av det flotte arbeidet som norske produsenter gjør rundt om i Norge, og kåre den beste. Vi håper og tror dette er en inspirasjon til forbedringsarbeid hos alle våre leverandører.

– Gartnerhallen og BAMA har i siden 1998 hatt et godt og måldrevet verdikjedesamarbeid, noe som gjenspeiles i mer enn en dobling av omsetningen i denne perioden. Vårt viktigste mål er å øke forbruket av frukt og grønt, og etterspørselen etter norskprodusert, lokal mat er stor. Vi håper at prisen kan være til inspirasjon og motivasjon for produsentene, og til at yngre generasjoner vil satse på norsk matproduksjon, sier Øyvind Briså i Trading.

Det er tre sterke og dyktige kandidater som konkurrerer om årets pris. De har vært gjennom en grundig vurdering ut i fra kriterier som produktkvalitet, markedsorientering, samfunnsansvar og service.

Kort fortalt sier juryen i BAMA dette om de nominerte:

Jæren Gulrot
Jæren Gulrot, som eies av Trygve Bore, jobber målrettet og har høy kompetanse når det gjelder kravene til kvalitet, og leverer alltid planlagt volum til rett tid. De siste ti årene er produksjonen tredoblet. De legger stor vekt på å forbedre dyrkningsmetoder og å finne frem til nye løsninger for bekjempelse av ugress og skadedyr.
De er godt oppdatert på utviklingen i sin bransje, har gode rutiner og investerer i tidsriktige maskiner og pakkeutstyr. Dette er kort og godt et moderne og fremtidsrettet pakkeri med høy servicegrad.

Per Olaf Roer
Per Olaf Roer dyrker og leverer løk og industripotet. Det er en innovativ produsent med fokus på god agronomi og gode løsninger i alt som produseres. Gården har moderne driftsbygninger med det beste av teknisk utstyr som produksjonen krever.
Per Olav Roer innehar ikke bare en sterk vilje, men også en evne til å levere rett kvalitet til rett tid. Dette er en egenskap som verdsettes høyt. Han har gode støttespillere i sønnen Peder og kona Bente.

Fredrik Bakke
Fredrik Bakke er blant de første i landet som kan tilby sesongprodukter. Gårdens beliggenheten helt ute på kysten av Brunlanes, byr på et mildt og godt klima, en rikelig tilgang til vann og et lett og fint jordsmonn. Produksjonen er konsentrert rundt tidlig gulrot og potet, i tillegg til løk.
Han er 15. generasjon på gården, og viderefører en stolt kultur med innovativ drift og fokus på gode og moderne tekniske løsninger. Det samme gjelder miljøriktige løsninger og god agronomi. Han er i tillegg en utpreget lagspiller som med gode samarbeidsegenskaper – en kvalitet som verdsettes høyt.

Lykke til!