Her lages 21000 ukeplaner

Her lages 21000 ukeplaner

I 2017 hadde Gartnerhallen omtrent 200 planvarer, og under de 200 planvarene ble det levert nærmere 1500 forskjellige varianter. Det betyr at det legges ca. 21000 ukeplaner i året.

– Produksjonsplanlegging er en av de viktigste jobbene Gartnerhallen gjør. Målsetningen med planleggingen er å styrke Gartnerhallens konkurransekraft, gjøre Gartnerhallen leveringsdyktig ovenfor våre kunder, oppnå et balansert marked og dermed en bærekraftig produsentøkonomi og ikke minst forutsigbarhet ovenfor produsent med tanke på tildelingen, sier produksjonssjef Stian Vik Thomassen.

– Det er Gartnerhallen som eier markedsadgangen og dermed ansvarlig for planene som blir utarbeidet etter innmeldt behov fra våre kunder, i dialog med våre produsenter. Denne rollen betyr at vi i forkant av sesong er helt nede i materien på hva som skal produseres, hvor og i hvilke volum, samtidig som vi året igjennom er på detaljnivå på markedssituasjon, kvalitet, volum, lagerstatus og utfordringer som klima og importpriser for poteter, grønnsaker, frukt og bær. Slik jobber vi for å sikre grøntprodusentenes lønnsomhet, samtidig som vi sikrer forbrukerne norskproduserte kvalitetsprodukter hele året, avsutter han.