Høsten er høysesong for norske epler og rotgrønnsaker

Høsten er høysesong for norske epler og rotgrønnsaker

Høsten er sesong for noe av det beste norske landbruk kan by på: Nå bugner det av både norske epler og norske rotgrønnsaker! 

I år kan de fleste i Norge si seg enige i at vi har hatt en fin høs, og det fine været har gitt fantastiske forhold for norsk grøntproduksjon. Den varme og solfylte høsten har gitt gode avlinger, og det er nå store mengder av både epler, poteter og rotgrønnsaker.

Sunne og smakfulle rotgrønnsaker
Høsten er sesong for norske rotgrønnsaker, og butikkene fylles nå med både gulrøtter, poteter, pastinakk, persillerøtter, beter, kålrøtter, sellerirøtter og reddiker. Rotgrønnsaker er en viktig del av det norske kostholdet, og kan brukes til det meste:

De kan kokes, bakes, brukes i suppe og puré, de er helt nødvendig i den deilige høstretten lapskaus, og kan ikke minst nytes rå. I tillegg til å være gode på smak og fulle av viktige næringsstoffer, har rotgrønnsakene også utseende med seg: De sterke fine farger pynter opp enhver tallerkenen. Rotgrønnsaker har i det siste blitt veldig populære i det norske kjøkken, og vi kan takke flinke og kvalitetsbevisste norske bønder for de smakfulle og næringsrike rotgrønnsakene vi nå får kjøpt i butikken.

Smakfulle tips om rotgrønnsaker.

Verdens beste norske epler
På grunn av det fine høstværet, er årets norske epler både mange og ekstra gode. Sol og varme gjør at eplene vokser fort og får en ekstra god smak. Alle epledistriktene i landet melder om store og fine avlinger med god kvalitet. Rask omsetning av epler bidrar til at forbrukerne vil få epler med topp kvalitet i tiden fremover.