Hun er den nye FoU-sjefen for Gartnerhallen

Hun er den nye FoU-sjefen for Gartnerhallen

Gartnerhallen har ansatt Ellen-Margrethe Hovland til å lede organisasjonens FoU- og innovasjonsvirksomhet.

Fra første april 2018 er Ellen-Margrethe Hovland ansatt som ny FoU-sjef i Gartnerhallen. Hun er utdannet ernæringsfysiolog fra UiO, og har bred erfaring innenfor ledelse, forskningsarbeid, formidling og kommunikasjon.

– Vi har lett etter en drivende FoU-leder med FoU-tyngde og erfaring fra styring og finansiering av FoU-prosjekter og styrker innen formidling og synliggjøring. Det har vi nå fått. Den oppgaven har ikke vært enkel, så vi er svært fornøyd med at Hovland nå er en del av teamet i Gartnerhallen, og ser fram til at hun skal bidra aktivt til innovasjon og nyskaping som skaper ytterligere vekst for norsk frukt og grønt, sier administrerende direktør i Gartnerhallen Elisabeth Morthen.

– Ellen-Margrethe Hovland har en unik erfaring, og har vist mot og evne til å tenke stort og kommersielt. Hun evner å overføre resultater til praktisk produksjon og nytte ute hos produsentene, samtidig som hun har kjernen godt festet i fagfeltet. Hun er rett person til å bidra med å videreutvikle Gartnerhallen i tråd med våre ambisjoner, sier Morthen om sin nye FoU-sjef.

Hovland har et sterkt engasjement for norske produkter og har tidligere jobbet med meieriprodukter, egg og kjøtt.
– Jeg gleder meg virkelig til å begynne å jobbe i Gartnerhallen. Jeg har vært heldig å jobbe i sterke fagmiljøer i landbrukssektoren og ser nå frem til å spille på lag med de fremste produsentene og fagfolkene innen frukt- og grøntnæringen i Norge. Norskproduserte, kortreiste og friske produkter er verdiskaping jeg assosierer meg med og gleder meg til å bidra til vekstmulighetene i markedet og for den enkelte produsent gjennom FoU-arbeidet, sier Hovland.

Ellen-Margrethe Hovland begynner som FoU-sjef i Gartnerhallen 1. april 2018, og kommer da fra stillingen som Fagsjef ernæring i Animalia. Hun har tidligere arbeidet i blant annet Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Roche Norge og Vinmonopolet.