Leverandørprisen gikk til Per Olaf Roer

Leverandørprisen gikk til Per Olaf Roer

Årets hederspris som den beste norske leverandøren til BAMA i 2018 gikk til den Rygge-baserte produsenten Per Olav Roer.

Prisen, også kalt «grønt bransjens Oscar», ble delt ut for åttende gang under Gartnerhallens jubileumskongress 17. november i Stjørdalen.

Det var tre sterke kandidater, fra tre forskjellige produksjonsmiljøer i Norge, som konkurrerte om årets pris. De nominerte ble grundig evaluert ut fra kriterier som produktkvalitet, markedsorientering, samfunnsansvar og service.

Om begrunnelsen for at prisen gikk til Per Olav Roer, sier juryen følgende:
Produksjonen på gården til Per Olaf Roer i Rygge i Østfold er omfattende med dyrking av et mangfold av kulturer. I dette tilfellet er det løk, og poteter til industri som trekkes frem.
Per Olaf Roer er en produsent hvor kvalitet er drivkraften i hele produksjonen. Gården har moderne driftsbygninger som rommer blant annet løktørke og potetlager, med det beste av teknisk utstyr.
Han er innovativ og fokuserer på god agronomi og løsninger i alt han produserer. Han innehar ikke bare en sterk vilje, men også evne til å levere rett kvalitet til rett tid. Dette er en egenskap som verdsettes høyt.
Per Olav Roer har gode støttespillere i sønnen Peder og kona Bente. Sammen utgjør de et godt lag og fremstår som en meget god samarbeidspartner og leverandør til både pakkerier
og BAMA.

-Å bli nominert, og i tillegg vinne denne prisen blant så mange dyktige produsenter, er en stor ære for oss. Vi er selvsagt stolte og prisen er til stor inspirasjon for hele familien som har bygget opp vår egen arbeidsplass på gården. Vi har dyrket og levert løk og potet til BAMA i tjue år, og er klare for tjue nye!

Gartnerhallen og BAMA har i siden 1998 hatt et godt og måldrevet verdikjedesamarbeid. Dette gjenspeiles i en norskandel i BAMA som har steget fra 28 til 34 prosent, og en 4-dobling av omsetningen på produsentleddet i denne perioden.

– Hensikten med prisen” Årets leverandør” er å gi en tydelig anerkjennelse av det flotte arbeidet som norske produsenter gjør rundt i Norge. Vi håper og tror dette også inspirerer alle våre leverandører til ytterligere forbedringsarbeid, sier konserndirektør Øyvind Briså i BAMA.

De øvrige nominerte var Jæren Gulrot og Fredrik Bakke, potet- og gulrotprodusent i Brunlanes.