Foredragsholdere på Gartnerkongressen 2016

 

jon-georg-dahleLandbruks- og matminister Jon Georg Dahle
Jon Georg Dale (Frp) har vært Norges landbruks- og matminister siden han tok over etter Sylvi Listhaug i desember 2015. Dale er regjeringens yngste statsråd, han er sunnmøring, og han har odelsrett på slektsgården Dale i Volda kommune.

 

 

christian-anton-smedstadChristian Anton Smedshaug
Christian Anton Smedshaug er daglig leder i AgriAnalyse. Han har bred bakgrunn fra arbeid innen landbruk og internasjonalt og nasjonalt arbeid. Smedshaug har gitt ut flere bøker om jordbruk og politisk økonomi, og har de siste årene holdt flere hundre foredrag om landbruk, politikk og økonomi. På Gartnerkongressen skal han snakke om politiske trender og råvarepriser.

 

per-r-sandbergRepresentant fra regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft
16. juni 2015 oppnevnte Regjeringen et ekspertutvalg for grønn konkurransekraft i Norge. De skal i løpet av høsten 2016 foreslå en overordnet strategi for å fremme grønn konkurransekraft fram mot 2030 og lavutslippssamfunnet i 2050. Utvalget skal utrede internasjonale og nasjonale rammebetingelser, utfordringer og muligheter, og foreslå tiltak for styrking og videreutvikling av grønn konkurransekraft i norsk næringsliv. På Gartnerkongressen skal de presentere hva dette vil ha å si for frukt- og grøntnæringen i Norge.

per-asbjorn-andvikPer-Asbjørn Andvik
Per Asbjørn Andvik er en munter, morsom og engasjert kar som tidligere har drevet med både potet- og grønnsaksproduksjon.Per Asbjørn Andvik har vært leder i Vestfold Bondelag, og er kjent som en viktig fremsnakker av norsk landbruk både i media og debatter. På Gartnerkongressen skal han være konferansier og lose oss gjennom det faglige programmet.

 

gyrid-beck-solberg

Gyrid Beck Solberg
Gyrid Beck Solberg er en motivator fra Vestfold, og passer derfor godt inn som foredragsholder på Gartnerkongressen i Tønsberg, Vestfold. På Gartnerkongressen skal hun fortelle oss om filosofien sin i sitt mest kjente motivasjonsforedrag: «Det er meg det kommer an på».

 

 

terje-sporsemTerje Sporsem
Terje Sporsem er en av Norges mest drevne og allsidige standup-komikere, og har mange tusen show bak seg. Sporsem har både erfaring fra TV, radio og fra underholdningsscener. Sporsem er, i likhet med landbruks- og matministeren, sunnmøring, og skal både sørge for at deltakerne på Gartnerkongressen våkner på lørdag morgen, og bidra til løs stemning og morsomheter som toast-master under festmiddagen lørdag kveld.

 

yngve-ekernYngve Ekern
Yngve Ekern er journalist, matskribent og forfatter. De fleste kjenner nok Ekern som matskribent i Aftenposten, hvor han har jobbet i 20 år. Ekern har gitt ut flere kokebøker, der mye av fokuset ligger på å øke andel planteprodukt i maten vi spiser. Ekern er opptatt av maten vi spiser – både som sosial og helsemessig faktor, men også fordi maten vi spiser betyr mye for miljø og klima.

 

runar-hollevikRunar Hollevik
Runar Hollevik ble ny konsernsjef i NorgesGruppen i juni 2016. Han er dermed sjef for Norges største matkonsern, og for Gartnerhallens største kunde. På Gartnerkongressen skal Hollevik snakke om NorgesGruppens som satser på norsk frukt og grønt.

 

 

aina-bartmannAina Bartmann
Aina Bartmann er politisk rådgiver i Oikos – Økologisk Norge. Bartmann har tidligere jobbet som daglig leder i Bondens marked Norge, og har lang fartstid fra ulike landbruks- og miljøorganisasjoner. Hun er spesielt opptatt av økolandbruk som en spydspiss for at hele landbruket i Norge skal bevege seg i en mer miljøvennlig retning. På Gartnerkongressen skal Bartmann snakke om Landbrukets ØKOløft og en felles innsats for økt økologisk produksjon i Norge.

 

oyvind-overskeidØyvind Overskeid
Øyvind Overskeid er teknisk sjef i det norske firmaet Adigo som jobber med industriell produktutvikling. På Gartnerkongressen skal han snakke om nye muligheter og strategier for ugressbekjemping i grøntsektoren basert på avansert teknologi, som for eksempel den nye roboten Asterix.

 

harald-sve-bjorndalHarald Sve Bjørndal
Harald Sve Bjørndal er mandelpotetprodusent i Vågå kommune i Gudbrandsdalen. Bjørndal er opptatt av å ta i bruk ny teknologi og kunnskap for å utvikle produksjonen. Det siste han har etablert er et destilleri i en gammel låve på gården, hvor han har tenkt å produsere akevitt og andre drikkevarer basert på egne mandelpoteter.

 

per-arne-hoppestadPer Arne Hoppestad
Per Arne Hoppestad er en ung og fremadstormende grøntprodusent fra Telemark. Hoppestad har mange jern i ilden – blant annet gulrot-, kålrot- og potetproduksjon.

 

 

runar-dovingRunar Døving
Runar Døving er en norsk sosialantropolog som har forsket mye på mat og forbrukeradferd. Han foreleser blant annet i forbrukeradferd og forbrukersosiologi, og har også en stilling ved Statens institutt for forbruksforskning. På Gartnerkongressen 2016 skal han snakke om de langsiktige trendene i grøntmarkedet.

 

mattias-anderssonMattias Andersson
Mattias Andersson jobber i DataVäxt, et teknikk- og kunnskapsbasert firma med røttene i det svenske landbruket. DataVäxt jobber med ulike produkter for dokumentasjon, sporbarhet og oppfølging innen grøntsektoren. På Gartnerkongressen skal Andersson snakke om presisjonslandbruk, som er mer enn bare det å kjøre rett.

 

alvhild-hedstein

Alvhild Hedstein
Alvhild Hedstein er leid inn som leder for Grofondet, og har jobbet med å operasjonalisere og konkretisere fondet. På Gartnerkongressen vil Hedstein presentere hvordan fondets 100 millioner skal forvaltes for å bidra til utvikling av norsk frukt– og grøntnæring.

 

 

arne-gillund

Arne Gillund
Arne Gillund er fagsjef i NORGRO, som selger frø, plater, settepoteter, setteløk, samt ulike driftsmidler man trenger som grøntprodusent. Gillund skal sammen med noen av sine kollegaer, holde en faglig time med fokus på både potet-, grønnsaks- og bærproduksjon.

 

 

kari-bysveen

Kari Bysveen
Kari Bysveen jobber i Norsk Landbruksrådgiving Viken og jobber på oppdrag for Foregangsfylke økologiske grønnsaker. På Gartnerkongressen skal Bysveen snakke om forebyggende plantevern.

 

 

aud-mari-folden

Aud Mari Folden
Aud Mari Folden er grønnsaksprodusent i Trøndelag. Hun dyrker økologisk, og er inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft. På Gartnekongressen skal hun og Aina Bartmann holde et innlegg om Landbrukets økoløft, og om økologisk grøntproduksjon.

 

 

rune-flaen

Rune Flaen
Rune Flaen har vært administrerende direktør i BAMA Gruppen siden 1994, og har vært med på Gartnerkongressene helt tilbake til forrige kongress i Tønsberg i 2006. Flaen har ledet BAMA gjennom de mest suksessrike årene av selskapets historie, og på årets Gartnerkongress skal han snakke om aktuelle utviklingstrekk i frukt- og grøntmarkedet.

 

ingebjorg-hjortdal

Ingebjørg Hjortdahl
Ingebjørg Hjortdahl jobber i BAMA Storkjøkken som Marketingsjef. Hjortdahl er prosjektleder for BAMA Storkjøkkens prosjekt Kort & Godt, som markedsfører frukt og grønt med fokus på opprinnelse og historiefortelling ut til storkjøkkenkunder. På kongressen skal Hjortdahl fortelle oss om satsingen sammen med Harald Osa.

 

harald-osa

Harald Osa
Harald Osa jobber i BAMA med smak og matkultur som arbeidsområde. Osa har i store deler av sin karriere jobbet med å gremme stolthet over norske råvarer og norsk matkultur. På kongressen skal han fortelle om BAMA Storkjøkkens satsing Kort & Godt sammen med Ingebjørg Hjortdahl.

 

 

TAKK TIL VÅRE SPONSORER:
bama-logo-rgb_stor peterson_packaging_v_cmyk_staende norgesgruppen-midlertidig
scan-pack-klippet norgro-logo vefi-logo
t-a-elektronikk

log-det-spirer-og-grordatavaxt-til-nettsida

 

nnz-logojordplan

 

 

yara-logo

norrek-midlertidig

 

 

ifco-logo

 

 

 

strand-unikorn

 

lexit

 

7sense-logo-m-trademark

 

 

 

landbruksforsikring

 

 

 

matmerk-midlertidig

 

 

 Myhrene_logo_blad copy  nlr-midlertidig  savicon
bye-klippet

smaken-av-grimstad-til-nettsida

 

 

 bwl-logo-klippet

sorlandschips-til-nettsida

norsk-gartnerforbund-midlertidig

findus-til-nettsida