Nå kan du søke i Grofondets ekstraordinære million-utlysning

Nå kan du søke i Grofondets ekstraordinære million-utlysning

Sitter du på den den neste millionideen? Nå kan du sende inn din søknad.

Oppdatering 9. oktober 2020: I forbindelse med den ekstraordinære tildelingen har noen søkere opplevd tekniske utfordringer med å registrere seg som bruker. Vi har enda ikke en løsning på problemet, men om du har problemer med å registrere deg, ber vi deg om å sende en mail til [email protected] så løser vi det!

Vi utsetter derfor søknadsfristen ut tirsdag 13. oktober.

For første gang gjennomfører Grofondet i høst en ekstraordinær tildeling på inntil 1 million kroner, eksklusivt rettet mot Gartnerhallen-produsenter.

Grofondet skal bidra til det grønne skiftet ved å øke omsetningsverdien og forbruket av norske frukter, bær, grønnsaker og poteter. Grofondet gir støtte til konkrete prosjekter, og i denne tildelingsrunden er det snakk om støtte til utviklingsprosjekter eller kompetanseheving.

– Prosjektene vi ser etter kan eksempelvis bidra til utvidet sesong, utprøving av nye sorter, utvidede geografiske områder eller redusert matsvinn, sier Inger Longva Birkevold, leder for Grofondet.

En unik mulighet for å realisere gode ideer

Den ekstraordinære tildelingen innebærer også en forenklet søknadsprosess.

Fra og med 4. september er det mulig å legge inn søknaden sin i portalen på grofondet.no. Søknadsportalen er åpen frem til 13. oktober.

Trykk her for å lese mer om søknadsprosessen og registrere din søknad på grofondet.no

– Dette er en unik mulighet for Gartnerhallens produsenter til å realisere gode ideer, og aktivt bidra til det grønne skiftet, sier Birkevold.

Lauvsnes Gartneri er blant Gartnerhallen-produsentene som tidligere har fått midler fra Grofondet. Støtten gikk til utvikling av smarte tomatemballasje. Foto: Lauvsnes Gartneri

 

De beste prosjektsøknadene går videre til åpen avstemming

Etter at søknadsrunden er avsluttet vil tildelingsrådet vurdere søknadene, og plukke ut de beste kandidatene som går videre til en åpen avstemmingsrunde med oppstart 6. novembver.

I avstemmingen kan alle som ønsker det gå inn og stemme på sitt favorittprosjekt. Vinneren vil deretter bli annonsert 1. desember.

– Dette er en unik mulighet for Gartnerhallens produsenter til å realisere gode ideer, sier Inger Longva Birkevold i Grofondet.

Selv små ideer kan få stor betydning

Birkevold håper at mange produsenter nå vil sende inn søknader, for å realisere gode ideer som kan bidra til det grønne skiftet.

– Det er viktig å være klar over at et prosjekt kan ha stor betydning, selv om selve ideen kanskje virker liten. Man må ikke la frykten for at sin idé ikke er «revolusjonerende» nok, hindre en fra å søke, sier hun.

Prosjektene vil blant annet bli vurdert ut fra potensialet for verdiskaping, om det bidrar til å løse et problem og om det er innovativt.

– Test gjerne ideen din på familie, venner, kollegaer eller regionstyret når du jobber med søknaden din, slik at ideen kan utvikle seg. Og ikke nøl med å ta kontakt om du ønsker bistand i søknadsprosessen, avslutter Birkevold.

Vil du ha mer informasjon, eller ønsker bistand til søknadsprosessen? Kontakt oss gjerne:


Inger Longva Birkevold

Leder for Grofondet
Tlf: +47 416 26 310
E-post: [email protected]

Marte E. L. Johansen
Organisasjons- og kommunikasjonskonsulent
Mobiltelefon: 928 10 392
E-post: [email protected]

Gunn Jorunn Sørum
Organisasjons- og kommunikasjonsrådgiver
Mobiltelefon: 934 05 255
E-post: [email protected]

Få inspirasjon fra prosjekter som har fått støtte fra Grofondet:

 


 

Hva synes du om nettsiden vår? Vi ønsker dine innspill for å forbedre gartnerhallen.no. Bidra med dine tilbakemeldinger ved å klikke her.