Strøm på agendaen i GH Viken

Egil Hoen, John Gunnar Swang, Bodhild Fjelltveit, Nils Olve Gillund, Aud Mari Folden

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 16. september 2022

Nærmere 40 grøntprodusenter deltok på Rampemøte 6. september, hvor de galopperende strømkostnadene sto på agendaen.

I sesong samles grøntprodusenter fra hele Viken til ukentlige ‘Rampemøter’ for å drøfte priser og markedsutvikling. Nærmere 40 produsenter deltok onsdag 6. september. Da sto også de galopperende strømkostnadene på agendaen.

– Den store kostnadsveksten preger oss som grøntprodusenter, og flere medlemmer i GH Viken har i senere tid gitt innspill om å ta opp strømkostnadene som tema på rampemøte. Nå er det viktig å få på plass endringer i strømstøtteordningen for jordbruk og veksthus som gjør det mulig å få årets avlinger fra jord til bord, sa regionrådsleder i GH Viken, John Gunnar Swang, i sin innledning til møtet.

Les også: Bedre strømstøtteordning må på plass raskt

Nestledere i Norges Bondelag deltok

GH Viken teller mer enn 150 produsenter av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Viken-regionen. Nærmere 40 av disse hadde møtt opp til rampemøtet forrige onsdag. 1. og 2. nestleder i Norges Bondelag; Egil Hoen og Bodhild Fjelltveit, deltok også.

– Kostnadssituasjonen og strømstøtteordningen er noe vi i Bondelaget jobber mye med, og det har vært store endringer i strømprisene siden den første strømstøtteordningen kom på plass i fjor vinter. Derfor har vi bedt om endringer i ordningen, sa Egil Hoen til møtet, med henvisning til krav fra Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag sendt til regjeringen samme dag.

- Ordningen er ikke god nok

Styreleder og nestleder i Gartnerhallen, Nils Olve Gillund og Aud Mari Folden, var også til stede på møtet. Gillund poengterte at det er bra og helt nødvendig at jordbruket har fått en egen strømstøtteordning.

– Men med det nåværende kostnadsbildet er ikke ordningen god nok. For det første er taket på 20.000 kWt for lavt for produsenter som har lager eller pakkeri på gården. For det andre får ikke fellespakkerier og -lagre noe støtte i det hele tatt. Og for det tredje står mange i en krevende likviditetssituasjon, som følge av at ordningen nå legger opp til kvartalsvis utbetaling. Dette må endres på, uttalte Gillund.

Relaterte artikler

Bringebær
19. april 2024     #Organisasjon
Thore Sigurd Woll
6. oktober 2021     #Organisasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller