Genredigering for dummies

Sigrid Bratlie

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Kagge Forlag
Sist oppdatert: 1. oktober 2021

Møt molekylærbiolog Sigrid Bratlie på Gartnerhallen-kongress 2021.

Hva om vi på kort tid kunne utvikle en tørråteresistent potet? Endre næringsinnholdet i tomater? Eller utvikle jordbærsorter med helt nye farger?

Med genredigering er alt dette mulig, men hva er egentlig genredigering? Og hvilke muligheter og utfordringer innebærer bruk av denne typen moderne bioteknologi i fremtidens sortsutvikling?

Sigrid Bratlie kommer til Gartnerhallen-kongress 2021 for å fortelle mer om genredigering, hvor vidt moderne bioteknologi kan bidra til en mer bærekraftig produksjon, og hvilke etiske problemstillinger som er aktuelle i den norske debatten om bruk av genredigering framover.

Bratlie er utdannet molekylærbiolog ved University of Glasgow og Imperial College London. Hun har en PhD fra Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet i Oslo, et arbeid hun mottok H.M. Kongens gullmedalje for i 2015.

Sigrid har flere års erfaring fra Bioteknologirådet som seniorrådgiver. I 2020 ga hun ut boken “Fremtidsmennesket” sammen med Hallvard Kvale, og hun er også kjent fra media, blant annet som forfatter av populærvitenskapelige artikler og kronikker, samt som fast paneldeltaker i Abels tårn på NRK P2/NRK 2.

Bratlie er i dag ansatt som spesialrådgiver i Kreftforeningen, og som prosjektleder i NCE Heidner Biocluster, for forskningsprosjektet GENEinnovate, initiert av Norsvin, Geno, Graminor og AquaGen.

Vil du lære mer om genredigering? Kjøp billett til Gartnerhallen-kongress 2021 her

Relaterte temaartikler

Stoler i konferanselokale
17. november 2021     #Organisasjon
Mikrofon på scene foran uklar bakgrunn
16. november 2021     #Organisasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personalisering og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens Personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller