Vi nordmenn spiser i dag bare 3 porsjoner frukt og grønt daglig. Vi har allerede en lang vei å gå før vi når "5 om dagen", og enda lenger før vi klarer den nye anbefalingen i kostrådene om «helst 8».
Så hva må til? Hva kan produsenter, næring og dagligvare bidra med? Hvordan kan vi bygge kunnskap og inspirasjon for å få flere til å inkludere mer norsk frukt og grønt i kosten? Og bør det tas noen sterkere politiske grep enn vi har sett hittil for å endre på holdninger og handlinger?
Tine Mejlbo Sundfør er klinisk ernæringsfysiolog, ph.d., forsker, forfatter og formidler. Tine har forsket på overvekt, fedme og hjerte- og karsykdom og har sin doktorgrad fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Hun har mange års erfaring fra klinisk arbeid på preventiv kardiologi på OUS, private medisinske sentre og nå jobber hun på Seksjon for forebyggende medisin på Bærum Sykehus.
Tine underviser på høyskole og universitetsnivå, og hun er også kjent som ernæringsekspert fra TV-programmer som Helsekost Furuseth, God Morgen Norge, Matkontrollen, Forbrukerinspektørene og Debatten og for utallige sitater i dags- og ukepresse.
Tine er en meget ettertraktet foredragsholder med sine engasjerende foredrag om sammenhengen mellom kosthold og helse. Hun motiverer og inspirerer publikum. Hun har vunnet flere priser som foredragsholder, blant annet Confex-kåringen, "Årets mest populære foredrag"
Tine sitt motto er at sunnhet og nytelse kan kombineres og at små grep gjør stor forskjell!
Vil du høre Tine Sundfør på GRØNT 2024? Kjøp billett til konferansen her