Ny regionleder i GH Mjøsen

Ny regionleder i GH Mjøsen

Nils Olve Gillund (40) er samfunnsøkonomen som valgte bort en økonomikarriere for å bli fulltidsbonde på Stange.

Det angrer han ikke på og viser til at det absolutt er overføringsverdi å hente for rollen som regionleder. – Jeg tenker at bakgrunnen kan være nyttig for å skjønne spillet i bransjen og hvorfor de ulike aktørene tar de valgene de tar, men også mekanismene hos og mellom aktørene i bransjen, sier Gillund.

Den nyvalgte regionlederen er tydelig på verdien av et sammensatt styre:
– Miksen av bakgrunn fra økonomi, business, analyse og tung praktisk tilnærming gjør oss godt rigget til å lede regionen videre i riktig retning, sier Gillund. Jeg kommer inn i et dyktig og erfarent styre som har jobbet tett med administrasjonen i Gartnerhallen og et åpent produsentmiljø som drar i samme retning.

Gillund er ny som regionleder, men ikke i bransjen. Han er født og oppvokst på gården i Stange og produserer økologisk rød og gul løk som pakkes på eget pakkeri. Det produseres også konvensjonell løk til Mjøsgrønt, samt blomkål til Norrek og slaktegris på gården. Nå er målet å bli kjent med bredden av Mjøsens produksjon.

– Det viktigste jeg prioriterer nå er dialog med RKP-ene for å bli bedre kjent med de kulturgruppene jeg ikke har førstehånds kjennskap til og få innsikt i alt fra hvor skoen trykker og til vekstambisjoner. Nå skal jeg være forsiktig med å erte på meg rogalendingene, men jeg Mjøsen er den regionen i Norge med flest soltimer og med et areal som er større en Danmark tror jeg vi skal se mye spennende fra Mjøsen. Da blir en av våre viktigste jobber å legge til rette for at produsentene skal kunne satse, sier han.