PROGRAM GARTNERHALLEN-SEMINARET 2019

Konferansier: Eva Nordlund

09:00 Kulturgruppesamlinger (hovedsakelig for Gartnerhallens medlemmer)

11:30 Lunsj

13:00 Åpning av Gartnerhallen-seminaret v/ styreleder Per Olav Skutle

13:20 Markedet for frukt og grønt – hovedtrendene i 2019 v/ Rune Flaen, adm.dir. BAMA

13:40 Utviklingen i markedet for norsk v/ Espen Gultvedt, norsksjef BAMA

14:00 Framtidens handel med matvarer v/ Truls Fjeldstad, markeds- og analysedirektør NorgesGruppen

14:20 Klimaendringer og ekstremvær – hva må den norske bonden være forberedt på framover? v/ statsmeteorolog Kristian Gislefoss

14:40 Insektenes planet – om de rare og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten v/ professor og forfatter Anne Sverdrup-Thygeson

15:10 Pause

15:40 Naturfag for dummies – For deg som ikke har hatt naturfag siden videregående v/ Ingvild Vadla Sørensen, lektor på Blindern Videregående skole

16:00 Samarbeid mellom bonden og birøkteren v/ birøkter Marco Neven

16:15 Ny verdiskaping og redusert matsvinn – sidersatsinga i Hardanger v/ Asbjørn Børsheim, leder i Hardanger Siderprodusentlag

16:35 Nye distribusjonskanaler; Rågo-kassa fra Frosta til byfolk i Trondheim v/ Gustav Myraune, daglig leder Rågo

16:55 Nye investeringsmidler i 2020 v/ Inger Solberg, direktør for bærekraft Innovasjon Norge

17:15 Grofondet v/ Inger Longva Birkevold, daglig leder i Grofondet

17:30  Presentasjon av prosjekter som er finansiert av Grofondet

#  Sortsutvikling av poteter for Nord-Norge v/ Kristin Sørensen Rådgiver, Norsk Landbruksrådgiving Nord Norge.

#  Kontroll av bladrandskade for økt bærekraft i produksjon av crispisalat  v/ Per Osmund Espedal, daglig leder Osmund Espedal Handelsgartneri AS.

17:50 Avslutning v/ adm.dir. Elisabeth Morthen

18:00 Tapasmiddag med mingling og underholdning. Utdeling av BAMAs leverandørpris 2019.

Les mer om Gartnerhallen-seminaret 2019

 Med forbehold om endringer