Statsministeren roste Skjærgaarden Gartneri i hilsningstale

Statsministeren roste Skjærgaarden Gartneri i hilsningstale

Statsminister Erna Solberg i sin videohilsen til årsmøtet i Norges Bondelag, 30. september.

I sin hilsningstale til Bondetinget 30. september trakk statsminister Erna Solberg fram Skjærgaarden Gartneri som et godt eksempel til inspirasjon i klimaarbeid i jordbruket.

I dag, onsdag 30. september, gjennomfører Norges Bondelag sitt årsmøte, også kjent som Bondetinget. Mer enn 150 delegater fra hele landet deltar i møtet, som i år gjennomføres digitalt som følge av Covid-19.

Årsmøtet åpnet onsdag med en videohilsen fra statsminister Erna Solberg. Hun takket bøndene for innsatsen i årets krevende sesong, og fokuserte på landbrukets klimaarbeid i sin hilsen til Bondetinget.

I den forbindelse valgte hun å løfte fram Gartnerhallen-medlemmene i Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand.

– Det pågår mye spennende arbeid i jordbruket, som vil bidra positivt i klimasammenheng. Det gjøres et viktig arbeid med å binde mer karbon i jorden, og sørge for mest mulig levende matjord. Skjærgaarden Gartneri i Vestfold og Telemark i er i front i dette arbeidet. De produserer biokull til jordforbedring, som gir sunnere og sterkere planter, og reduserer bruken av plantevernmidler og kunstgjødsel, sa Solberg.

Statsministeren påpekte betydningen av at alle bidrar i klimaarbeidet framover.

– Det finnes mange gode eksempler, og jeg setter pris på at klimaarbeidet tas på alvor i jordbruket. Det er viktig at det gode arbeidet skjer på hver enkelt gård i hele Norge, slik at alle reduserer sine utslipp. Samlet er det det som må til, for å bidra til at vi når klimamålene.

Les også: Gartnerhallen på Bondetinget 2020

Skjærgaarden Gartneri vant Gartnerhallens Innovasjonspris

Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand drives av ekteparet Kristin Stenersen og Bjørge Madsen. I 2018 gikk de helt til topps og vant Gartnerhallens Innovasjonspris. Deres store engasjement for jordforbedringstiltak, i tillegg til deres store interesse for å teste ut nye produkter, lå til grunn for utdelingen.

Les mer: Skjærgaarden Gartneri er vinner av Gartnerhallens Innovasjonspris 2018

Se livestream fra Bondetinget under. Spol til 2:25:51 for å se statsministerens hilsen.