Takk for en fin Gartnerkongress!

Takk for en fin Gartnerkongress!

 

11-13 november ble Gartnerhallens åttende Gartnerkongress arrangert på Quality Hotel i Tønsberg. Forhåndsinteressen for arrangementet var stor – over 350 deltakere var påmeldt. Tilbakemeldingene fra deltakerne under kongressen tydet på at folk var godt fornøyde med å bruke novemberhelga til grøntfaglig påfyll, sosial mingling og fest og moro.

Presentasjoner fra Gartnerkongressen finner du nederst i artikkelen.

Arrangementskomitéen fra GH Industri hadde satt sammen et faglig program med ulike viktige tema for næringen: Politiske trender, markedstrender, klima og miljø, økologi, dyrkingsteknikk, og ikke minst teknologisk utvikling innen grøntproduksjon var tema som ble omtalt fra scenen. Det var mange gode foredragsholdere, og mye interessant stoff. Særlig på den teknologiske fronten er det tydelig at det skjer mye, så her er det bare å henge med!

Grofondet
Gartnerkongressen 2016 var sted for lansering av Grofondet. Gartnerhallen, NorgesGruppen og BAMA har sammen opprettet fondet på 100 millioner kroner, som skal bidra til det grønne skiftet ved å øke både verdiskapingen og forbruket av norsk frukt og grønt. Leder Alvhild Hedstein presenterte fondet, som forhåpentligvis vil motta mange spennende søknader framover. Les mer om Grofondet her.

Humor og motivasjon
Det var mye program på Gartnerkongressen 2016, og dermed ble det også rom for noen utenomfaglige innslag.  Festlige foredrag fra Gartnerhallens egne produsenter; Harald Sve Bjørndal og Per Arne Hoppestad, et inspirerende motivasjonsforedrag fra Gyrid Beck Solberg og ikke minst morgenunderholdning og festmiddag med Terje Sporsem, gjorde Gartnerkongressen 2016 til en underholdende kongress.

Om det var et veldig interessant program, eller om deltakerne på Gartnerkongressen 2016 var spesielt høflige, er usikkert. Men makan til oppmøte på samtlige foredrag, morgen som ettermiddag, skal man lete lenge etter. Dette imponerte både arrangører og foredragsholdere.

Prisutdelinger og festmiddag
Tradisjon tro var det festmiddag med god mat og drikke lørdag kveld. Her sørget Terje Sporsem for super stand-ut og egenkomponert Gartnerhallen-sang, til stor entusiasme fra publikum.

Under festmiddagen ble det også utdelt to gjeve priser: Gartnerhallens innovasjonspris ble tildelt Per Odd Gjestvang og BAMAs leverandørpris ble tildelt Viken Gartneri på Frosta.

Gratulerer!

Neste Gartnerkongress i nord
Det siste som skjedde på festmiddagen var at leder for årets arrangementkomité, Rune Dreng, overrakte sølv-øsa til neste arrangementskomité: GH Trøndelag og GH Nord. Så nå er det bare å glede seg til Gartnerkongressen 2018 i mer nordlige strøk.

Takk!

Gartnerhallen vil med dette benytte anledningen til å takke alle som deltok på kongressen; både deltakere, utstillere, sponsorer, foredragsholdere og underholdere. Tusen takk for deres bidrag!

Her kan du se presentasjonene fra de fleste foredragsholderne på kongressen:

Politiske trender og råvarepriser v/ Christian Anton Smedshaug
Grønn konkurransekraft v/ Per R. Sandberg
Grofondet v/ Alvhild Hedstein
Landbrukets øko-løft v/ Aina Bartmann
Landbruket økoløft v/ Aud Mari Folden
Forebyggende plantevern v/ Kari Bysveen
Kort & Godt v/ Ingebjørg Hjortdahl og Harald Osa
NORGROs faglige time

Et lite knippe bilder fra helga: