Tiltalt for underslag mot Gartnerhallen

Tiltalt for underslag mot Gartnerhallen

Gartnerhallen anmeldte onsdag 7. juni til Økokrim et mulig underslag av betydelige midler fra selskapet.  Økokrim har tatt ut tiltale mot to personer for underslag av vel 49 millioner kroner av Gartnerhallens midler over en periode av om lag 10 år.

– Vi er tilfredse med at Økokrim har konkludert etterforskningen og at denne alvorlige saken nå blir et anliggende for retten. Vi legger til grunn at Økokrim har et solid grunnlag for tiltalen, sier Elisabeth Morthen, administrerende direktør i Gartnerhallen.

– Når vi blir bedre kjent med grunnlaget for tiltalen, vil vi iverksette en ekstern granskning av våre egne rutiner, slik vi besluttet da vi anmeldte saken, sier Morthen, som også slår fast at Gartnerhallen vil fortsette arbeidet med å få tilbake mest mulig av verdiene som bedriften er blitt tappet for.

Elisabeth Morthen understreker at den daværende ledelsen i Gartnerhallen handlet helt etter boken da de ble varslet om mulige uregelmessigheter. Anmeldelsen fulgte etter at Gartnerhallen gjennomførte egne undersøkelser som ga berettiget mistanke om underslag av betydelige beløp fra selskapet, og fulgte opp med anmeldelsen.

– Ledelsen er selvsagt opprørt og skuffet over at millioner av kroner er underslått fra samvirket. Samtidig finner vi det riktig å avvente det som kommer fram i retten og gjennom vår egen gransking før vi gir ytterligere kommentarer, sier Morthen, som tiltrådte i stillingen som administrerende direktør i oktober.

Om Gartnerhallen

Gartnerhallen SA er Norges største medlemsorganisasjon for produsenter som dyrker frukt, bær, grønnsaker og potet, og eies per i dag av 1165 frukt- og grøntprodusenter. Gartnerhallen hadde i 2016 en omsetning på 2,3 milliarder kroner, og dekker om lag 60 prosent av den norske omsetningen av frukt, bær, grønnsaker og poteter.

Kontaktperson:
Adm. dir. i Gartnerhallen Elisabeth Morthen,
mobil: 93418160, e-post: [email protected]