Våren kom – markvanding på Jæren

Våren kom – markvanding på Jæren

Årets første markvanding på Jæren er nå gjennomført, med stort engasjement og gode diskusjoner fra de fremmøtte.
De fremmøtte kunne konkludere med at nå er det bare dager før kultur etter kultur ruller ut til forbrukerne.

Rogaland: Når våren melder sin ankomst er det som regel Rogaland som er først ute. Det var derfor en spennende og innholdsrik markvandring for de fremmøtte, da NLR-Rogaland arrangerte markvandringen på Jæren.

− Det var fantastisk å se hvor langt noen av kulturene hadde rukket å vokst til tross for den kalde startet på sesongen. Noen kulturer var litt etter skjema, men med hjelp av litt mer varme er det mye som tilsier at det blir et tilnærmet normalår, sier Christian Mjaaseth, markedssjef i Gartnerhallen.

− For oss i Gartnerhallen er det viktig å være tett på. Det gir oss faglig oppdatering og viktig informasjon om oppstartstidspunkter av de ulike kulturene. På markvandringen på Orre fikk vi god oversikt over brokkoli, blomkål, kinakål, isberg, salater, nykål og kålrot. Nå er det bare å glede seg til kultur etter kultur ruller ut til forbrukerne, avsluttet han fornøyd.

Til orientering
Markvandringen på Orre deltok Blant de som deltok et tredvetalls produsenter, innkjøpere og GrøntProdusentenes Samarbeidsråd.
Markvandringen var i regi av NLR-Rogaland
I tiden fremover vil det bli tilsvarende markvandringer i Vestfold og Trøndelag i regi av GPS.