Fremtidens produsenter på GRØNT 2025

Filip Green, Kristoffer Raastad Hoel, Gustav Nordlund

Av: Redaksjonen  Foto: Gjete
Sist oppdatert: 10. desember 2025

Med 400 deltakere og venteliste bekrefter GRØNT 2025 sin posisjon som årets viktigste møteplass for den norske frukt- og grøntnæringa. Produsenter fra hele landet deltok for å få faglig påfyll, dele erfaringer og styrke nettverket. Her forteller noen av fremtidens grøntprodusenter hvorfor de velger å være med.

Blant deltakerne var både etablerte unge grøntprodusenter og dem som er på vei inn i bransjen. Vi snakket med noen av dem – dette er hva de fortalte om å delta på GRØNT:

1. Karina Martine Espedal: produsent av crispisalat og agurk

Hvorfor deltar du på GRØNT 2025? – Jeg meldte meg på fordi dette er en veldig god mulighet til å møte andre produsenter og få innblikk i hvordan Gartnerhallen skal jobbe det kommende året, både generelt og i forbindelse med kultursamlingene. Det er en hyggelig setting som vi bare har én gang i året, så det er absolutt verdt å få med seg.

Hva ser du mest frem til under konferansen? – Det jeg gleder meg mest til er å høre hva de fra Gartnerhallen sentralt har å si. Det blir spennende å få mer informasjon om planene fremover og hvordan det neste året kommer til å se ut for oss produsenter.

Er dette første gang du er med på GRØNT? – Nei, jeg tror dette er tredje gangen jeg er med. Hver gang har det vært både nyttig og hyggelig.

Har du en oppfordring til produsenter som ikke er her i år? – Kom!

karina og eimund Karina Martine Espedal er avdelingsleder for agurkproduksjonen ved gartneriet i Lier. Her sammen med kommende agurkprodusent, som det er intervju med under: Eimund Aase.

2. Eimund Aase: kommende agurkprodusent

Hva produserer du – eller skal produsere? – Jeg holder på å gå inn i produksjon av agurk og er akkurat nå i et generasjonsskifte hjemme på gården. Målet er å bli en del av fremtidens agurkprodusenter.

Hvorfor deltar du på GRØNT 2025? – Jeg har vært med på GRØNT tre ganger tidligere, og det er en fantastisk konferanse å være på. Jeg meldte meg på i år for å bygge nettverk og få med meg hva som rører seg i bransjen. Når man er i en oppstartsfase, sånn som jeg er nå, er det utrolig viktig å forstå hva andre produsenter driver med og hvordan de jobber. Det er spesielt marked og relasjoner jeg synes er mest interessant å lære mer om.

Hva gleder du deg mest til under konferansen? – Jeg ser mest frem til de gode samtalene med andre i næringa – og til maten! Det er alltid fantastisk mat på GRØNT.

Fremtidens produsenter

Under programmet på GRØNT deltok tre av fremtidens produsenter i en samtale om hva som driver dem, og hva som gjør næringen vår attraktiv. Blant dem var Filip Green og Gustav Nordlund – to unge, kommende produsenter vi også tok en prat med om hvorfor de deltar på GRØNT.

Bilde Filip Green (t.v), Gustav Nordlund og daglig leder på Sogn Frukt og Grønt, Inghild Lysne, på scenen under GRØNT 2025, for å dele tanker om hva som motiverer til å produsere norsk grønt for fremtiden.

3. Filip Green: brokkoli

Hva produserer deg, Filip? Og hvilken bakgrunn har du? – Vi produserer brokkoli. Jeg har agronomi- og økonomiutdanning.

Har du vært på GRØNT tidligere? – Nei, det er første gang i år.

Hva gjorde at du meldte deg på? – Jeg har sett og hørt positive ting om GRØNT. Det er her man kan møte produsenter med felles interesser og prøve å skape relasjoner og mulige samarbeide med folk. "

Hva synes du så langt? – Jeg er positivt overrasket. Det er deilig å bli møtt av en imøtekommende gjeng med et deilig frukt- og grønnsaksbord ved inngangen, så det kan bare bli bra det her.

Noe spesielt du gleder deg til? – Festmiddagen etterpå.

4. Gustav Nordlund: potet

Hvor holder du til? – Jeg er fra Nes på Romerike. Faren min driver med poteter og korn. Jeg studerer på Ås, enn så lenge. Planen er at jeg skal overta litt etter hvert.

Har du vært her før? – Ja, jeg har vært med fattern et par ganger tidligere. Det har vært bra det.

Hva gleder du deg til i år? – Jeg synes programmet er veldig innholdsrikt med mye forskjellig vinklinger på landbruk, og ikke minst matsikkerhet. Å få litt forskjellige vinklinger er det jeg synes er mest spennende.

Hva har gjort inntrykk på deg til nå? – Jeg tjenestegjorde i Finnmark i 15 måneder, og det å høre litt mer om verdenssituasjonen fra Louise var veldig spennende.

Hva vil du si til de som ikke har vært på GRØNT før? – Møt opp!

5.Kristoffer Raastad-Hoel: potet og salat

Hva produserer dere på gården? – Vi produserer i hovedsak poteter og salat. Salat både på friland og i veksthus.

Har du vært på GRØNT før? – Jeg var på GRØNT for første gang i fjor. Jeg synes det var så gøy at jeg måtte komme tilbake i år!

Hva var gøy? – Det er en veldig hyggelig gjeng. Vi er alle innenfor samme næring og det er gøy å kunne høre hva andre holder på med, og dele erfaringer. Og å bli kjent med nye folk.

Er det noe på programmet du gleder deg ekstra til? – Å høre litt hvordan vi ligger an sånn generelt, både det økonomiske, men også det med at vi skal spise 8 om dagen. Jeg lurer på hvordan vi ligger an der sånn egentlig.

Hva vil du si til de som ikke er her i år? – Det er bare å melde seg på, for den festmiddagen på kvelden vil du ikke gå glipp av!

Relaterte artikler

Dordi B. Lerum
3. oktober 2024     #Organisasjon
Bjørn Fjellstad, Vestre AS
4. september 2024     #Organisasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller