Gjenvalg for styret i Gartnerhallen SA

Et bilde fra Gartnerhallen

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 29. april 2024

Nils Olve Gillund og resten av det sittende styret i Gartnerhallen ble gjenvalgt under årsmøtet 25.april.

Torsdag 25.april var årsmøteutsendinger fra hele landet samlet til årsmøte i Gartnerhallen SA. Plutselig stenging av luftrommet over Sør-Norge førte til at enkelte delegater måtte følge møtet digitalt, men totalt deltok over 70 utsendinger, observatører og gjester på møtet.

Sittende styreleder Nils Olve Gillund startet sin leders tale med å takke for innsatsen i året som har gått.

– Takk for jobben dere har gjort med å produsere trygge og gode norske grøntprodukter av høy kvalitet, til tross for utfordringene vi har møtt – både i form av vær og vind, og med et marked med store svinginger. Jeg vil også takke dere som tillitsvalgte for innsatsen dere legger ned for å skape gode møteplasser, bygge aktive produsentmiljøer og i å bidra til å utvikle Gartnerhallen som samvirkeselskap, innledet Gillund. Bilde Nils Olve Gillund takket Gartnerhallen-produsentene i sin tale til årsmøtet, og påpekte at grøntnæringas samfunnsoppdrag er viktigere enn noen gang.

God vekst for norsk frukt og grønt

Administrerende direktør Elisabeth Morthen orienterte om virksomheten, og kunne vise til at flere piler peker i riktig retning for selskapet.

– Vi er rigget for å levere, og det gjelder på flere området. Gartnerhallen totalt sett er klare for å levere mer frukt og grønt av høy kvalitet til den norske forbrukeren. Og vi i administrasjonen er klare for å levere overfor dere som eiere i selskapet. Med både verdivekst, volumvekst og en rekordhøy norskandel på over 37 prosent i vår verdikjede i 2023 ser vi at vi klarer å skape resultater når vi jobber i fellesskap, innledet Morthen.

Flere delegater bidro i generaldebatten med innlegg på temaer fra kvalitet, kostnadsvekst og produsentlønnsomhet, til behovstall og organisasjonsutvikling.

Økonomisjef Ingar Gunstad presenterte deretter regnskapet. Til tross for et negativt driftsresultat i 2023, bidro finansinntekter til et positivt årsresultat på 11,3 millioner kroner.

Les også: Årsrapport 2023.

Bilde

Gjenvalg for styret i Gartnerhallen

Valg av styre er en av de sentrale sakene på årsmøte-agendaen. Leder i valgkomiteen, Jan Terje Vignes fra Finnøy orienterte om valgkomiteens arbeid og prioriteringer.

I tråd med komiteens innstilling ble hele styret gjenvalgt for kommende år.

Dette er Gartnerhallens tillitsvalgte i 2024

  • Leder: Nils Olve Gillund, Stange

  • Nestleder: Aud Mari Folden, Levanger

  • Styremedlem: Kjetil Lerfall, Hardanger

  • Styremedlem: Edle Skavland, Talgje

  • Styremedlem: Leif Johann Rugsland, Tveit

  • Styremedlem: Ingunn Haugen Hegdal (eksternt styremedlem)

  • Leder i valgkomiteen: Torbjørg Austrud

  • Nestleder i valgkomiteen: Tor Henrik Viken

  • Medlemmer i valgkomiteen: Bernt Freberg, Martin Sørum, Thore Sigurd Woll, Aslaug Joa

Relaterte artikler

Bringebær
19. april 2024     #Organisasjon
Thore Sigurd Woll
6. oktober 2021     #Organisasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller