– Det er noe lagringsgrønnsaker igjen på lager i det vi går mot åpning av norsk sesong, men lagrene for flere av kulturene tømmes raskt og det jobbes innstendig for å komme i mål før de nye kulturene skal få regjere i markedet.
– Vi begynner å merke presset av import og tror nok ikke alle forbrukerne har like sterke norskpreferanser, så vi går noen intense uker i møte for å få omsatt de siste tonnene i markedet, både til konsum og industri.
Landsrød sitter på ferske lagertellinger og tilhørende prognoser, og ramser opp: • Potet, litt høye lagertall, og det er volumer til ut i juni • Mandelpotet, volumer frem til juni • Kålrot, volumene holder til oppstart av ny sesong. • Gulrot volumene ser ut til å holde frem til ny norsk sesong • Løk, volumer fram til ca. 20. juni og rødløk frem til ca. 10 mai • Kål volumene er litt høye, og det jobbes med å få det ut i markedet før ny norsk kål
Veksthuskulturer som agurk og crispisalat har vært produsert med veldig fin kvalitet gjennom hele vinteren, og salget er for tiden veldig godt.
Samtidig er oppstart av norsk sesong i full anmarsj. Gartnerhallen har flere kulturer ute i markedet og av de store er: • Tomater – et bredt utvalg av nye norske tomater er i disse dager på vei ut i markedet • Crispisalat fra friland fra Rogaland er på vei ut i markedet. De andre regionene følger etter og oppstart i Trøndelag er beregnet til 25. mai. • Reddiker – her viser prognosene oppstart allerede 5. mai • Hjertesalat når markedet 9. mai og isberg vil være klart til 17. mai • Nykål forventes å være i salg fra 20. mai
Landsrød presiserer at dette er prognoser og varme eller kuldeperioder vil naturligvis påvirke oppstart. – Følg derfor med her på Gartnerhallen.no for oppdatert informasjon, sier han.