Godt smittevern i grøntnæringen

Jordbær

Av: Gunn Jorunn Sørum  Foto: Differ / Aurora Hannisdal
Sist oppdatert: 14. september 2021

Sommerens tilsynsaktivitet i regi av Arbeidstilsynet bekrefter at norske grøntprodusenter har tatt smittevern på alvor gjennom koronapandemien.

I en artikkel på egne nettsider skriver Arbeidstilsynet at de så langt i år ha gjennomført 331 koronatilsyn i landbruket, hvorav de fleste har vært i grøntnæringen. Bare hvert sjette tilsyn konkluderer med brudd på reglene for smittevern.

Det tyder på at grøntbransjen jobber godt for å forebygge koronasmitte på arbeidsplassene, ifølge Arbeidstilsynets artikkel.

Til sammenligning har Arbeidstilsynet tidligere funnet brudd på smittevernreglene hos 1 av 3 virksomheter på de totalt 5500 tilsynene som er gjennomført på tvers på bransjer.

Arbeidstilsynet har undersøkt smittevern og innkvartering

Arbeidstilsynet har ført tilsyn med generelle smittevernregler, i tillegg til smittevern ved innkvartering i regi av arbeidsgiver.

– Årets sesong har vært krevende for mange, med et regelverk i stadig endring. Næringen har opplevd mye usikkerhet og mindre tilgang på arbeidskraft. Sett i lys av dette, er vi godt fornøyd med at vi har avdekt forholdvis få brudd på reglene for smittevern og innkvartering i grøntnæringen, sier direktør i Arbeidstilsynet, Trude Vollheim i artikkelen.

Smittevern har stått høyt på agendaen i Gartnerhallen

Organisasjonssjef i Gartnerhallen, Arve Gladheim, kan fortelle at temaet har stått høyt på agendaen hos Gartnerhallen.

– Med kritisk mangel på kompetent arbeidskraft, har godt smittevern vært avgjørende for å sikre produksjon av trygge norske grøntprodukter av høy kvalitet gjennom pandemien. Fra Gartnerhallens side har vi gjort vårt beste for å informere og veilede produsentene, både gjennom våre tradisjonelle kanaler, men også gjennom hyppige webinarer på temaet. Oppslutning blant produsentene har vært stor, sier Gladheim.

Han vil rose norske grøntprodusenter for god oppfølging av smittevern gjennom pandemien.

– Det er ingen tvil om at 2020- og 2021-sesongene har vært ekstremt krevende for norske grøntprodusenter. Derfor er det ekstra gledelig å se at produsentenes enorme innsats for å sikre godt smittevern og opprettholde trygg matproduksjon blir bekreftet og anerkjent gjennom Arbeidstilsynets tilsynsaktivitet, avslutter Gladheim.

Relaterte artikler

Arbeidere på jorde
23. juni 2022     #Kvalitet
pp
3. mai 2021     #Kvalitet
Tre personer arbeider på åker med traktor
28. september 2020     #Kvalitet

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller