Her er finalistene til Gartnerhallens innovasjonspris 2023!

Gartnerhallens Logo

Av: Marte E. L. Johansen  Foto: Gartnerhallen
Sist oppdatert: 7. november 2023

Karl Martin Viken, Ulrike Naumann og Jan Terje Vignes er finalister til prisen som deles ut på Gartnerhallen-kongress på Gardermoen 16.-17. november.

– Vi er svært fornøyde med finalistene. En fellesnevner er at de er i en egen klasse når det handler om utvikling og nytenking. At de står i front på nye løsninger og deres mot og vilje til å satse tross stor risiko har en effekt for hele grøntnæringen, sier Aud Mari Folden, juryleder for innovasjonsprisen.

Karl Martin Viken for Viken Gartneri

Viken Gartneri driver grøntproduksjon på Frosta i Trøndelag.

Viken Gartneri og Karl Martin Viken er nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2023 for sin produktutvikling innen kuttede urter, og for å ha videreutviklet Viken Gartneri med en unik kombinasjon av vertikal og tradisjonell veksthusproduksjon.

Nytenkningen og satsingsviljen har bidratt til at Viken er valgt ut av juryen som én av tre finalister i årets prisutdeling. Juryen har pekt på at Viken Gartneri er fremoverlente og innovative på mange fronter.

Ulrike Naumann

Ulrike Naumann jobber som produsentkontakt i Tromspotet i Troms og Finnmark.

Ulrike Naumann er nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2023 for sin evne til å samordne og utvikle produksjonen, som har gitt gevinster i form av mer rasjonell produksjon og vareomsetning for produktet, og dermed økt verdiskaping for alle ledd i verdikjeden. Hun har en utstrakt evne til å identifisere uutnyttede muligheter, i form av sortsutvikling, egne produksjonsmodeller og et øye for kontinuerlig forbedring.

Ulrikke har tatt initiativ til og blitt invitert inn i prosjekter på forskings og markedssiden. Hun er en aktiv bidragsyter til utvikling av fagmiljøet, prosesser og markedsarbeidet i Tromspotet. Juryen har trukket frem Ulrikke som en innovativ ressurs for et helt produsentmiljø i Nord-Norge.

Jan Terje Vignes for Lauvsnes Gartneri

Jan Terje Vignes driver tomatproduksjon på Lauvsnes Gartneri på Finnøy i Rogaland.

Jan Terje Vignes er nominert til Gartnerhallens innovasjonspris 2023 for arbeidet med å være i forkant markedsmessig, produksjonsmessig og for å skape klimanøytral tomatproduksjon i samarbeid med Greencap og dermed ta et viktig steg i retning det grønne skiftet og arbeidet med grønn omstilling.

For denne offensive satsingen på fremtidens løsninger har Vignes blitt valgt ut av juryen som én av tre finalister i årets utdeling. Juryen har pekt på Jan Terje som en innovativ produsent, som tør å gå foran.

Har du spørsmål om innovasjonsprisen, kontakt gjerne: Gabriela Lundberg FoU- og innovasjonssjef og sekretær for juryen Tlf.: 45 25 98 13 E-post: gabriela.lundberg@gartnerhallen.no

Relaterte artikler

Gartnerhallens Logo
8. september 2023     #FoU og innovasjon
Ledig stilling
9. august 2022     #FoU og innovasjon

Bruk av informasjonskapsler

Dette nettstedet lagrer data som informasjonskapsler for å muliggjøre essensiell funksjonalitet på nettstedet, analyse samt personlig tilpasning og markedsføring.

Du kan når som helst endre innstillingene dine eller godta standardinnstillingene.

Les mer i Gartnerhallens personvernserklæring

Nødvendig
Analyse
Personlig tilpasning
Markedsføring
eller